Limonata Yapımı


Ramazan'ın yarısına geldik sayılır. Birkaç gündür de hava serinlmeye başladı, bünyeler de alıştı artık çok şükür. Ancak hava her ne kadar eskiye göre serinlemiş olsa da, iftarda ilk olarak suya dayanıyoruz:) Yemekten çok da içecek hayali kuruyoruz :)

Tarifini vereceğim limonata da iftarda iyi gidiyor hakkaten, hemen tarife geçiyorum:


Malzemeler:
Dondurulmuş limon ( buzdolabı kalıbı ile 1 kalıp )
1 litre su
Çeyrek çay kaşığı karbonat
Dilediğiniz kadar şeker

1 litre soğuk suyun içine dondurulmuş limon kalıplarını atın. dilediğiniz akdar şeker ilave edip karıştırın. İçeceğiniz zamana yaklaşınca içine karbonatı ilave edip afiyetle için. 

Not: Fesleğen yaprağı, kokusuyla ayrı bir lezzet veriyor limonataya, aklınızda olsun.

Sevgiyle...

7 yorum:

  1. şu sıralar evde en çok tükettiğimiz içeçek,hatta hilalcim haftasonu bende fotoğraflamıştım, ben görsel olarak onu bir süslüyorum ki içmeyenin içeceği geliyor.

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık.. limonatız nefis görünüyor en güzeli ev yapımı içecekler değilmidir??
    mutlu haftalar dilerim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.

    İlk fırsatta yapmayı isterim :)

    YanıtlaSil
  4. hilalim ellerinize sağlık su ve içecekler soframızın başı müthİş su içiyoruz çOluk çocuk musluk başında iftar ediyorlar canım bide buzluklara koyduğun limonatanın yapımını versen komşum kabuğuyla robottan geçiriyor sen nasıl yapıyon arkadaşım selam ve dua ile AEO

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık.çok değişik bir fikirmiş buz kalıplarınsa saklamak.canım çektiya.hayırlı iftalar

    YanıtlaSil
  6. ellereinize sağlık nefis gözüküyor, ama merak ettim karbonat hiç duymamıştım, neden koyuluyor acaba? sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Takip ettiğim bloglar arasında ekledim.
    Ayrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. Beyaz Limon
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails