Kore Filmlerine Devam... İzleyin bunları pişman olmazsınız :)


PAIN

Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 6.6

Konusu: "Pain" Asla acı duymayan bir adamla, duygusal bir kadının aşk hikâyesi.

Yorumum: Birbirini bulup tamamlayan, birbirine ihtiyaç duyan, yokluğunu hisseden iki kederli aşığın hikayesi. Farklı ve güzel bir filmdi, izlemelisiniz.



100 DAYS WITH MR ARROGANT

Tür: Komedi, Romantik
IMDB Puanı: 6.2

Konusu: Ha-yeong sıradan çatlak bir lise kızıdır. Sevgilisiyle 100 günü doldurduğunda, ondan ayrılır ve o gün, sinirli bir şekilde yolda yürürken, yerde gördüğü içeçek kutusuna tekme atar, kutu, yoldan lüks arabasıyla geçen, genç bir delikanlının kafasına çarpar. Çocuk direksiyona sahip çıkamaz duvara toslar. Buna çok sinirlenen çocuk, kutuyu görür ve kimin attığına bakar. Ha-yeong’u görünce, ona kızar. Ha-yeong ise sevgilisinden ayrılmanın kızgınlığıyla ona çıkışır. Bunun üzerine delikanlı, ona, arabasının tamirinin pahalı olduğunu ve bunu ödemesini söyler. Ha-yeong fazla para olduğunu duyunca oradan hızlı bir şekilde kaçar ama arkasında bir şey unutmuştur. Cüzdanı yere düşmüştür. Delikanlı, ertesi gün, onu, okul çıkışında yakalar ve onunla bir sözleşme yapar. 100 gün boyunca onun istediği her şeyi yapacaktır. Çocuğun adı Hyeong-jun’dur ve delikanlı asıl kızımız Ha-yeong’un evinin tam karşısında oturuyordur. Oldukça da zengindir.
Ha-yeong, Hyeong-jun’un yalan söylediğini öğrendiği zaman ondan intikam alır ama planı suya düşer. Çünkü Hyeong-jun ondan daha güçlüdür. Bu yüz gün boyunca ikili arasında gelişen komik anlar ve duygusal yakınlaşmalar olur.


Yorumum: Neşeleneyim, güleyim, keyfim yerine gelsin derseniz izleyin güzel film. Korelilerin o kendine has gülüşleri, mimikleri bu filmde tavan yapmış. Kız çok sevimli :) İzlemelisiniz.



...ING

Tür: Romantik, Dram
IMDB Puanı: 7.5


Konusu: Genç yönetmen Eon-hie Lee’nin ilk filmi olan “…ing” ölümcül bir hastalığın pençesinde olan Mina’nın öyküsünü anlatıyor.. Mina’nın babası yıllar önce ölmüştür, annesi ile bir apartman dairesinde yaşamaktadırlar. Hastalığı ve fiziksel kusuru sebebiyle asosyal yetişen Mina’nın hayatı alt daireye taşınan genç fotoğrafçı ile değişecektir.
Yorumum: Kore filmlerinin birkaçında gördüğüm, artık alıştığım bir "anne- kız" durumu var bu filmde de. Bu durumu aşağıda spoiler vererek anlatacağım istemezseniz okumadan geçin :) Ama güzle ve sürükleyici bir film. İzleyin.

Spoiler: Birkaç filmde tanık olduğum sahne, kız ölümcül bir hastalığa sahip, annesi ona bir sevgili bulmak onu mutlu etmek için para vererek bir adamla anlaşıyor. Sonrasında adam kıza aşık oluyor. Bu filmde de aynı sahne var ama her filmde ayrı bir lezzet, Koreliler bu işi biliyor.



TURN LEFT TURN RIGHT

Tür: Romantik
IMDB Puanı: 6.8

Konusu: Eve bir çevirmen, John ise bir kemancıdır. Hayatları birbirine benzeyen ve mükemmel bir çift olabilecek bu iki kişiyi, ne yazık ki kader ayrı tutmaktadır. Onlar aynı apartmanda yaşadıkları halde, birbirleriyle bir türlü karşılaşamazlar. Çünkü evden ayrılırken biri sağa, biri sola döner. 
Bir gün bu bahtsızlığı aşıp karşılaşırlar ve aşık olurlar. Ancak bir süre sonra ayrılmak zorunda kalırlar. Aradan 13 yıl geçtikten sonra, kader onları tekrar bir araya getirir ve aralarındaki aşk yeniden alevlenir.


Yorumum: Film akıcı, hadi sağa bak hadi sola bak diye diye izliyorsunuz. Nedenini açıklamıyorum, izleyin görün :) Güzel film...



HEAR ME

Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 7.4

Konusu: Yakışıklı,neşeli Tian Kuo(Eddie Peng) yerel bir işitme engelli yüzme takımı için öğle yemeği getirir.Tian, Xiao Peng'e (Michelle Chen)tezahürat yapmak için havuza gelen işitme engelli ablası Yang Yang'a (Ivy Chen) toparlanması için yardım eder.Yang yang tüm kalbiyle Xiao Peng'i Deaflympics'i(Uluslararası işitme engelliler oyunları)kazanması için desteklemektedir..Yang yang,kız kardeşi için bir çok işte çalışıp,tüm vaktini ona verir.Yang yang yavaşça Tian Kou ile takılmaya başlar,gelişen ilişki kardeşlerin birbirinden uzaklaşmasına neden olacakdır... 

Yorumum: Film tertemiz, güzel bir aşkı anlatıyor. Seven insan, sevdiğini hangi hade olsa kabul eder, ister.. İşte bu film bunun öyküsü... İzlemelisiniz.



CLOSER TO HEAVEN

Tür: Dram, Romantik
IMDB Puanı: 6.8

Konusu: Ölümcül Amyotrophic lateral sclerosis (ALS) hastası olan Jong-woo (Myeong-min Kim) neşeli ve güleryüzlü biridir. Ji-su (Ji-won Ha) ise bir cenaze hizmetleri firmasında kordinatördür. Ölüm, yabancısı olmadığı, her gün uğraştığı iştir, bu yüzden Jong-woo'nun hastalığını dert etmez. Derken, bu ikili aşık olur.

Yorumum: Filmi izleyince, yatalak ve ölüme mahkum bir insan ne demek, ona bakmak ne demek çok daha iyi anlıyor insan. Zaman zaman mutlu eden, ama çoğu kez iç acıtan güzel bir film.


2 yorum:

  1. pain'i izledim çok güzeldi..

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    Alt yazılı kore filmi,dizisi izlemeye bayılırım.en cok da Hatırlanacak bir anı,rilmini sevdim hem izler hem aglarım.cafeaysuna blogspot com tr.ben.sizide beklerim

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails