Arpa Şehriye Pilavı ve Bir Dost Güzellemesi


Farkedildiği üzere dün yüklemeyi unuttuğum fotoğraflar artık yanımda:)) Gece eve geç gelmiş olsam da unutmadım hemen yükledim fotoları. Aslında bugün arpa şehriye pilavından önce, dün eve geç gelmeme sebep sevgili dostlarımdan kısaca bahsetmeliyim.


Şöyle ki, biz 4 kişiyken bu kişilerden biri Almanya'ya, diğeri de Amerika'ya gider. Almanya'ya giden evlenmiştir, 1,5 yıl sonra yurda kesin dönüş yapar bizi sevindirir. Amerika'ya giden de master yapıp dönecektir, her ne kadar dönmesi için 4 yıl beklemiş olsak da yeni gelmiştir, hoş gelmiştir.:))


Tabi o heyecan ya, bendeniz dostları br arada görme heyecanından fotoğraf makinemi yanıma almayı unutmuş bulundum. Dolayısıyla bu dörtlünün bir üyesi olan sevgili urfatutkunu'nun son derece "süpriz" pastasının fotoları da diğer iki dostun makinesinde kaldığından bugn sizlerle paylaşılamıyor :) Yukarda gördüğünüz namı diğer "Ceyar Şapkası" da Texas'tan sevgili dost Aslıhan'dan gelmiştir. Çocukluğumun Ceyar'ı, hiç aklıma gelmezdi bir gün senin minyatür şapkana sahip olacağım:))

Sevgili dostum Simge'min süprizi ile ilgili her ne kadar foto paylaşamasam da, onu çok sevdiğimi buradan bir kez daha söylemiş olayım. Seviyoruz seni 82 model:)) Pastadaki yazı harika olmuş sağol :))

Sıra geldi arpa şehriye pilavına. Sağolsun bu pilav ne zaman yapsam misafirlerimden hep tam not alır. Farklı olduğundan belki bilemiyorum çok sevilir. Özellikle pirinç pilavı sevmeyenler için iyi bir alternatif. Yapılışı da çok kolay, ve pirinç pilavı gibi tutturması riskli de değil:))


Malzemeler:
1 paket arpa şehriye
1 kaşık tereyağ, yeterince sıvıyağ
Tuz
Tavuk bulyon
Su

Öncelikle arpa şehriyenin yarısını kızdırıdığınız tereyağ ve sıvıyağda iyice kavurun. Ardından kalan şehriyeyi de içine atıp bir iki karıştırın. Sonrasında yeterince su ekleyip, tuzu ve bulyonu da ekleyip bir iki karıştırın, pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

İpucu: Suyunu çekince kontrol edin. Biraz daha pişmeye ihtiyacı varsa su ekleyip kısık atşte pişmesini bekleyin. Pirinç pilavı gibi riski yok, mutlaka tutturursunuz:)


7 yorum:

  1. Pilav harika dostlugunuz ise şahane..
    Dostluklarınız bakı olsun dileklerimle

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel insanın böyle dostlarının olması arpa şehriye pilavıda harika gözüküyor ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Pilavınız Çok güzel ve leziz olmuş. Çok iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Hilalcim ,öncelikle merhaba....
    Ellerine sağlık nefis görünüyor,bende çok severim,domateslisi,tavuk sotelisi,etlisi tabi bunlara salça da koyuyorum nefis bir tat oluyor,allah bizleri dostlarımızdan ayırmasın ,dostluğunuz baki olsun....Hayat35....beyza

    YanıtlaSil
  5. gerçek dostluk hiç kolay bulunmuyor, sayısıda o kadar az oluyor ki...
    ellerine sağlık...bende yaparım arada değişiklik olsun diye...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir geceydi gerçekten. Üçünüze de tekrar teşekkürler.

    Bu arada pilavının da tadı güzeldi. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. pilav lezzetli görünüyor, ama ben en çok o şapkalı jeste bayıldım, çok ilginç kabıda içindekide:)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails