Zebra Kek





HAFTA SONU GELEN MİSAFİRLERİME EN SEVDİĞİM KEKLERİMDEN BİRİNİ YAPTIM. YAPIMI O KADAR KOLAY Kİ. YUVARLAK BİR KEK KALIBI KULLANMAK GEREKİYOR. NORMAL KEK HAMURUNUZU YAPIP YARISINI AYIRIN VE İÇİNE KAKAO KARIŞTIRIN.KALIBIN TAM ORTASINA BİRAZ BEYAZ BİRAZ KAKAOLU SIRAYLA DÖKÜYORSUNUZ. VE SONUÇ İŞTE BÖYLE OLUYOR.

6 yorum:

  1. çok güzel ama biraz daha açıklamalı yazarsanız sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. sevgili Adsız şöyle anlatayım. 2 farklı kapta kek hamurunuz var. biri sade biri kakaolu. keki pişireceğiniz tepsinin yuvarlak olması lazım. tepsiyi yağladıktan sonra tam ortasına çok az kakaolu dökün. Sonra bu döktüğünüz kakaolu kekin tam ortasına aynı miktarda beyazdan dökün. Sonra aynı işlemi kakaolur ile yapın. kek hamuru bitene kadar bu şekilde yapın ve pişirin. hepsi bu. afiyetle

    YanıtlaSil
  3. tarif yazarmısınız süper kabarık olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. klasik kek tarifi:

      3 yumurta
      1 bardak sıvıyağ
      1,25 bardak şeker
      1 bardak süt
      1 adet kabarta tozu
      1 adet vanilin - dilerseniz
      Aldığı kadar un

      Yanız şunu belirteyim, ben asla sıcak fırına kek koymam. o zaman yeterince kabarmıyor. Soğuk fırına koyarım, ve sonuç: http://hilaltimur.blogspot.com/2014/03/agz-tad.html


      Sevgiler

      Sil
    2. Tarif için teşekkürler süt yerine yoğurt eklesek kabarmasını engellermi?

      Sil
    3. sıkıntı olmaz, koyabilirsiniz.

      Sil