GIDA İÇERİKLERİNE DİKKAT




Merhabalar;

Sevgili Urfatutkunu bizimle paylaştığı son yazısında sarmaşık eczanesi isimli bir blogdan bahsetti. Hatta oradaki yazıların çoğunu bana okudu ve üzerlerind bol bol yorum da yaptık. Aşağıya urfatutkununun bizlerle paylaştığı yazının aynısını ekliyorum. Bu konu o kadar mühim ki lütfen araştırmalar yapalım, yediklerimize dikkat edelim. Hem sağlıklı, hem de helal dairedeki yiyeceklerden faydalanalım.





URFATUTKUNU'NDAN ALINTIDIR

SARMAŞIK ECZANESİ


Bu gün sizlere beğenerek takip ettiğim bir blog sayfasını tanıtmak istiyorum, Sarmaşık Eczanesi. İstanbul Eczacılık dördüncü sınıf talebesi Handenur'un bloğu. Kendisini rumma'nın sayfasında görmüştüm ve inceleyince hemen takip etmeye başladım. Senelerdir dikkat etmeye çalıştığım helâl gıda konusunda çok faydalı bilgiler veriyor. Ben 17 yıldır güvenerek kullandığım ve bu yüzden pek çok kişinin uzaylıymışım gibi baktığı "domuz yağı ve katkıları ihtiva eden gıda maddeleri" adlı listemdeki E'li numaraları ve terimleri kontrol edip yaparım alışverişlerimi hep. Ama bu konuda eczacılık gibi bir eğitimim olmadığı için, bazı maddelerin ne anlama geldiğini bilemiyorum tabi ki. Mesela aldığımız pek çok hazır şeyde bulunan E322 ya da lesitin'in masum bir madde olduğunu sanıyordum ve listemde de yoktu. Oysa bu blogda okuduğum bir yazıdan, lesitinin domuzdan ya da genetiği değiştirilmiş bitkilerden elde edilmiş olabileceğini, ayrıca çözünmesi için alkole ihtiyaç duyduğunu dehşetle öğrendim. Her şeyin helâlini, temizini bulmak ve yemekle mükellefiz. Bu sebeple bu faydalı bloğu sizlere tanıtmak ve önermek istedim. İşte lesitinle ilgili o yazı (ve diğer yazılarına da bakmanızı kesinlikle öneririm).


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder