Mantarlı Tavuk Sote


Bugün, az zamanda büyük bir lezzet yapmak isteyenelr için bir tarifim var. Mantarlı Tavuk... Sanıyorum herşeyiyle birlikte hazır olması yarım saat kadar sürüyor sadece. Pratik bir tarif kısaca.

Malzemeler:
4 parça tavuk göğüs
300 gr kültür mantarı
sıvıyağ
2 ortaboy soğan
1 tatlı kaşığı salça
Yeterince tuz
yarım çay bardağı su

  • İncecik doğradığınız soğanları sıvıyağda kavurun.
  • İçine salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kuşbaşı doğradığınız tavukları atıp soteleyin.
  • Doğradığınız mantarları da atıp bir iki karıştırın. 
  • En son tuzunu, dilerseniz pul biberinizi ve yarım çay bardağı suyunuzu da ilave edip pişmeye bırakın.
Çok kısa sürede pişiyor zaten. 
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. ohhh nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık!! çok severim

    YanıtlaSil
  3. selamun aleykum:)

    kocamin en sevdigi yemek.bence de cok lezzetli oluyor ama ben tavuklari degil mantarlari secip yiyorum:)))

    ellerine saglik.afiyet olsun.

    YanıtlaSil