Kırışık Börek


Ramazan geldi hoşgeldi. Havalar da 2 gündür serinledi. Konya'da iki gündür ikindi zamanı yağmur yağıyor. Hele salı günü nasıl bir yağmur vardı anlatmak zor. Hani tabir yerindeyse bardaktan boşanır gibi. Ortalık tam da ikindi vakti serinliyor ne güzel öyle değil mi? Çok şükretmeli çok. Bu arada bu sene Senai Demirci yerine Engin Noyan Konya'dan iftar programı yapıyor. İki sene üst üste Senai Demirci'yi konuk etmiştik. 


Bu sene Engin Noyan'ı konuk ediyoruz. Üstelik evime sadece birkaç dakika uzaklıktaki Selçuklu Belediyesi'nin bahçesinden yayın yapılıyor. Henüz gidemedim ama bir gün gidip göreceğim :) Sizler de izlemek isterseniz uydudan da yayını olan Kon Tv'den programı izleyebilirsiniz.

Gelelim bugünki tarifimize. Hem çok pratik hem de çok lezzetli bir börek bu. Az malzeme ile çok lezzet diye de özetleyebiliriz :) Hemen tarife geçiyorum:

Malzemeler:

3 yaprak yufka 
2 kaşık yoğurt
yarım bardak süt
1 şişe maden suyu
1 yumurta
Yeterince peynir ve maydonoz

Üzeri için: 
1 yumurta sarısı
1/4 çay bardağı zeytinyağı


Yoğurt süt, maden suyu ve yumurtayı güzelce çırpın.
Peyniri çatalla ezinve maydonozu ince ince kıyarak karıştırın. İç malzemesi hazır.



Yufkanın birini serin. İç malzemesini her yerine eşit şekilde yayın.


Yufkanın iki tarafını içe doğru katlayın ve katlanmamış diğer kenardan büzdürmeye başlayın.


Fotoğraftaki gibi büzdürülen yufkaları, yağlanmış fırın tepsisine veya borcama yerleştirin. Kenarları eğer uzun gelirse kesip diğer sıraya koyabilirsiniz.


HAzırladığınız sıvıyı tamamen bu böreğin üzerine dökün ve 10 dk kadar bekletip 180 derece frına verin. Alt kısmının pişmesi özellikle önemli. Üst kısmına pişmesine yakın  yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını sürün. 

Not: Piştikten sonra fırını kapatıp 10 dk dinlendirin. Sonra fırından çıkarıp soğumasına yakın kesip servis yapın.

Afiyetle.

4 yorum:

  1. çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Üçünü de çok severiz. Yani Engin Noyan'ı, Senai Demirci'yi ve bu böreği :)

    YanıtlaSil
  3. Canımm ellerine sağlık hem pratik hem de çok leziz bir tarif bu :)not alıyorum en kıs zamanda denemek üzere :) hayırlı ramazanlar sana ve sevdiklerine.

    YanıtlaSil
  4. nasıl börek canım çekti anlatamam.... yapmalıyım... ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil