Kivi Reçeli


Ne zamandır yazamadım bir türlü. İtiraf ediyorum üşendimama üşenmek şu sıralar hakkım sanırım :) Neyse durun bakalım bugün bir adım attım umarım arkasını getirebilirim.

Kivi reçeli yapmak nerden aklıma geldi diye sorarsanız, bizim evde bir meyve özürü var. Şöyle iştahla meyve yiyen yok malesef ki bunların başında ben geliyorum. Bunu da üzülerek söylüyorum. En sevdiğim meyvelerden olan kiviyi bile aldıktan sonra birkaç tane yedim ve sonrasında 5 adet kivi öylece kalakaldı. Uzun zaman dolapta bekleyen kivielre sonunda acıdım ve bir insan kursağına gidecek ne yapabilirim diye düşündüm. En iyisi kivi reçeli yapmak olacaktı. Aslında muhallebide de kullanabilirdim ama ben muhallebiyi bile kakaolu seviyorum. O nedenle meyveleri muhallebilere çok nadir ekliyorum. Netice nasıl oldu derseniz, ben beğendim. Karanfilin verdiği o güzel koku ile reçel biraz "sıvı" olmuş olsa da hakikaten güzel bir tat oldu.


Malzemeler:

  • 5 adet kivi
  • 1.5 bardak şeker
  • 1.5 bardak su
  • 2 adet karanfil
Yapılışı:

  • Su ve şekeri tencereye alıp kaynamaya bırakın.
  • Kivileri soyun, dilediğiniz gibi doğrayın. ( Benim kullandıklarım yumuşaktı - bekledikleri için - o nedenle çok küçük parçalara ayırmadım ben )
  • Kivileri ve karanfilleri kaynayan şerbetin içine atın. Biraz koyulaşana kadar kaynatın.
  • Soğuyunca cam bir kavanoza koyup buzdolabında muhafaza edin.
Afiyetle...




3 yorum:

  1. kiviyi çok severim ama reçelini hiç denemedim.görüntü çok güzel.eminim lezzetide harikadır canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. :-) ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  3. ay bi yaşıma daha girdim kivi reçelimi?
    denemek lazım walla ilk duyuyorum
    ama görüntü çok güzell :)
    ellerine sağlık canım
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil