Hediye Bebek Karyola Takımı




El emeği bebek karyola takımı isteyenler, bu post sizin için.
1 karyola başlığı, 2 karyola korkuluk kenarı için, toplam 3 parça.
Ayrıntıları, kumaşını ve süslemelerini zaten fotolardan görüyorsunuz.
Bu karyola takımına sahip olmak için yapmanız  gerekenler; bloğumun izleyicisi olmanız, bu hediye postunu blog, twitter veya face hesabınızda duyurmanız. Yorum bırakanlar arasından çekilişle belirleyeceğim kazanan kişiyi. Bu arada duyuru linkinizi yorum olarak bırakmayı unutmayın. 

Kargo bana aittir.

1 Nisan katılım için son gündür. 2 Nisan'da çekiliş sonucunu bekleyin :)


Paneli Karnıbahar Kızartması


Bilgisayarımın "g" harfi basmıyor ki nasıl zor yazıyorum anlatamam. g harfini kopyalıyorum ve uygun yere yapıştırıyorum. Böylece gündelik hayatta ne çok "g" harfini kullanmış olduğumuzu da çok yakından öğrenmiş oldum :)) 

Karnıbahar kızartması. KArnıbaharın yiyebildiğim iki şeklinden birisi :) Bir diğeri ise karnıbaharın turşusu. Kesinlikle harika bir tat oluyor turşusu da. Kızartmasını un yumurta kasışımı ile yaparım çoğu kez. Bunu ise denedim ve kesinlikle çok çok beğendim. Çıtır çıtır oluyor ve hakikaten lezzetli. Yalnız pane harcında tuz olduğundan dolayı yumrutaya tuz kesinlikle eklemeyin o zaman çok tuzlu olabilir. 

Karnıbaharları kızartmadan önce haşlmamıyorum ben. Haşlanıp suyu dökülmüş sebzelerin besleyici değerleri, vitaminleri sanki yok oluyormuş gibi geliyor bana. Zaten haşlamaya da hiç gerek yok yumuşacık oluyor içi. Hani siz de haşlayanlardansanız aklınızda olsun diye yazdım bunu. Karnıbaharları önce çırppılmış yumurtaya ardından pane harcına batırın ve iyice kızartın. Hepsi bu. Afiyetle...

Ürgüp Köftesi


Babaanemle birlikte, sanırım 1 ay kadar önce star tv'deki mutfağım programını izledik. Ürgüp'te bir eve konuk oldular ve gerçekten güzel lezzetler paylaştılar. sanırım geçtiğimiz haftalar da Konya'da bir eve konuk olmuşlar ama ben malum her zaman izleyemiyorum. İşte denk geldikçe :)

Ürgüp köftesi diye bir köfte yaptılar orada. Babaannem merak etti ki aslında ben de merak ettim çünkü patatesli tarifleri her zaman beğenirim :) İşte hemen o akşam denedik biz bu tarifi. güzeldi erçekten. Hemen tarife geçiyorum:

Malzemeler:

  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • 1 büyük boy patates
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydonoz
  • Kimyon, kekik, tuz, karabiber
Yapılışı:

Patatesi rendeleyin. Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. güzelce yoğurun ve yağda kızartın. Afiyet olsun...

Nice Yıllara

Büyüyorum...
Hiç istememiş olsam da, 2'li sayılardan 3'lülere terfi etmiş olmanın az da olsa hüznü var üzerimde...
Cahit Sıtkı'nın söyledikleri geliyor aklıma...
Yolu yarıladım mı yani şimdi ben?
Bugün tam 33 yıldır dünya yüzündeyim...
Sevinçlerim, hüzünlerim...
Aceleciliklerim, gecikmelerim...
Kırılganlığım, neşem, öfkem, heveslerim...
Sevdiklerim, sevildiklerim...
Bugün ben, iyi ki varım ve iyi ki varsınız diyorum...
Nice güzel yıllara.
Hep birlikte...

Alışkanlıklarımı Değiştirmeliyim :)


Kahvaltıyı çook severim. Aslına bakarsanız bıraksalar 3 öğün kahvaltı yapabilirim :) Bundan dolayıdır ki bugün tanıştığım harika doktor bana kendime iyi bakmamı tavsiye etti :) Zira bebek hamilelikte ve emzirme döneminde annenin neyi var neyi yoksa alıp götürüyormuş. Hadi bakalı mdedim kendimden çok ümitli değilim ama kendime iyi bakmaya gayret edeceğim. Kahvaltı sevdama bir süre dur demem gerektiğini anlamış durumdayım. Artı ksadece kahvaltı öğününde yani sabahları kahvaltılıklarla buluşacağım.. Umarım :D

Bu mini börek :) çok pratik ve lezzetli. Yapılışı ise öyle uzun uzun anlatılacak kadar komplike değil :) Bir hazır yufkanız varsa onu hemen ortadan ikiye kesin. İçine yumurta, peynir, küp küp doğranmış domates ve maydonozdan oluşturduğunuz içi koyup yukarıdaki gibi kare şeklinde sarın. Tereyağ veya diilerseniz sıvıyağ ile yağlanmış teflon tavada her iki tarafını da kızartın. Afiyetle...

Yeşil - gök - Domates Yemeği


Ben bundan böyle önceden planlanmış yazılar yazmaya karar verdim:) Sanıyorum bir süre böyle olacak zira yazı yazmaya vakit bulduğumda artık yazmaya dermanım kalmamış oluyor. Bu domates yemeğini sanıyorum 2 veya 2.5 ay önce yapmıştım. Aslına bakarsanız hamilelikte yaptığım ama paylaşamadığım şeyler bile var  :S Olsun bakalım, hayırlısıyla düzenli yazdığım günler de olacak:D

Öncelikle bu yemeği babaannemden duymuştum ama nedense pek de ağzımın suyunun aktığını söyleyemem. Bahçede yetiştirdiğimiz domateslerden kalan yeşil domatesler olmasaydı da hiç pişirmeyi düşüneceğim bir yemek değildi - ki işte en büyük yanlışı burada yapmışım ben - :) Nasıl desem, parmaklarımı yiyeceğim bir yemekmiş meğerse. Zaten ben böyle hep - hep demeyim de çoğunlukla - önyargılıyımdır. Aslında tadına bakmadan karar vermemek lazımmış. Neyse, geçiyorum tarife:

Malzemeler:

  • Yarım kilo yeşil - gök domates
  • 1 adet ortaboy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 büyük boy kırmızı domates
  • Sıvıyağ
  • Tuz



Yapılışı:

  • Soğanları yemeklik olarak doğrayın.
  • Sıvıyağda soğanları kavurun.
  • Soğanlar kavrulunca salçayı da ekleyin ve kavurun.
  • Elma dilimi şeklinde doğradığınız yeşil domatesleri de ekleyip biraz kavurun.
  • Bulguru ve tuzu da ekleyin ve küp küp doğranmış kırmızı domatesi tencereye ekleyip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte pişirin, afiyet olsun...