Paneli Karnıbahar Kızartması


Bilgisayarımın "g" harfi basmıyor ki nasıl zor yazıyorum anlatamam. g harfini kopyalıyorum ve uygun yere yapıştırıyorum. Böylece gündelik hayatta ne çok "g" harfini kullanmış olduğumuzu da çok yakından öğrenmiş oldum :)) 

Karnıbahar kızartması. KArnıbaharın yiyebildiğim iki şeklinden birisi :) Bir diğeri ise karnıbaharın turşusu. Kesinlikle harika bir tat oluyor turşusu da. Kızartmasını un yumurta kasışımı ile yaparım çoğu kez. Bunu ise denedim ve kesinlikle çok çok beğendim. Çıtır çıtır oluyor ve hakikaten lezzetli. Yalnız pane harcında tuz olduğundan dolayı yumrutaya tuz kesinlikle eklemeyin o zaman çok tuzlu olabilir. 

Karnıbaharları kızartmadan önce haşlmamıyorum ben. Haşlanıp suyu dökülmüş sebzelerin besleyici değerleri, vitaminleri sanki yok oluyormuş gibi geliyor bana. Zaten haşlamaya da hiç gerek yok yumuşacık oluyor içi. Hani siz de haşlayanlardansanız aklınızda olsun diye yazdım bunu. Karnıbaharları önce çırppılmış yumurtaya ardından pane harcına batırın ve iyice kızartın. Hepsi bu. Afiyetle...

15 yorum:

  1. Ben tadına bakamadım ama annem yemiş bunu =) Çok da beğenmiş.

    NOT: blogger yorum ayarlarını değiştirdi. Seninki gibi pop up pencere yorumlarda artık abonelik yok. Yorumlara yazdığın cevaplar okunsun boşa gitmesin istiyorsan yorum ayarını "aşağıda gömülü kayıt" olarak değiştir derim =)

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor.haşlama konusunda size katılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Turşusuna bende bayılıyorum. süper oluyor kızartmasınıda çok duydum ama denemedim daha. Ellerine sağlık Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Turşusuna bende bayılıyorum. süper oluyor kızartmasınıda çok duydum ama denemedim daha. Ellerine sağlık Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlıkkkkkkkkkkkkk

    YanıtlaSil
  6. ben de yaptım yeni yumurta süt una bulayıp kızarttım üzerine de sarmısaklı yoğurt hmmm enfes oldu. ben graten olarak da seviyorum fırında :) eline sağlık...

    YanıtlaSil
  7. aa haşlanmadan yapıldığını bilmiyordum..
    Ayrıca kızartmasına bayılıyorum

    YanıtlaSil
  8. Karnıbahar yemeğini sevmeyen eşim için bir alternatif olabilir mutlaka deneyeceğim,bende cok yeni bir blogum banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  9. ben haşlamadan yapmayı hiç düşünmemiştim. tavsiyeniz için teşekkür ederim. böyle daha sağlıklı olacaktır. elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  10. SÜPER GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNİZE SAĞLIK -_-

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık karnabahar kızartması evdekilere sebze yedirmenin güzel bir yolu..İzlemeye aldım sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Bunu bende yaparım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. elerine sağlık çok güzel omuş

    YanıtlaSil
  14. merhabalar blogunuza bakınca gecee gece resmen gözlerim açıldı muhteşem hepsi birbirnden süperr takip etmemek imkansız bu güzel tarifleri:))

    eğer sizde benim bloguma bir göz atıp katılmak isterseniz beklerim ;)

    http://bensukaya.blogspot.com/
    şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  15. oooh ooh mis miss.. ellerinize sağlık..sızı ızlemeye aldım,bende beklerım bloguma

    YanıtlaSil