Çıtır Şehriyeli Çikolata yapımı



Pazartesiden bu yana eğitimdeydim, bugün de sınavımı verdim ve geldim. Sınavı geçtiğimi düşünüyorum :D Sonrasında adaylık süresi ve akabinde uzmanlık. Ne uzmanı derseniz, asansör muayene uzmanlığı. Adrenalinli bir iş olacak gibi, heyecanlıyım. Hadi bakalım hayırlısı olsun hakkımızda...

Bu kısa girişten sonra lafı çok çok uzatmadan hemen bu güzel çikolatanın tarifine geçeceğim. Bunu Selva Makarna'nın stesinde görmüştüm. Not almadığımdan aklımda kaldığı şekli ile yaptım. Toplamda 2 seferde de yedik bitirdik :D Yani bu demek oluyor ki, hakikaten lezzetli birşey olmuş, tavsiyemdir.

Malzemeler:

80 gr sütlü çikolata - dilerseniz bitter de kullanabilirsiniz -
yarım çay bardağı tel şehriye
1 çay kaşığı pudra şekeri


Yapılışı:
 

  1.  Tel şehriyeyi ve pudra şekerini teflon bir tavaya alın.

 2. Tel şehriyeler yukarıdaki rengi alana kadar kısık ateşte kıtırlaştırın.


3. Çikolatayı benmari usulü eritin. ( Kaynayan bir suyun içine, başka bir kap koyarak çikolatayı kaynayan suyun etkisi ile eritmeye benmari usulü eritmek denir ).


4. İlk sıcaklığı çıkmış olan şehriyeleri tamamen erimiş olan çikolatanın içinedöküp iyice harmanlayn.


5. Yağlı bir kağıt üzerine dilediğiniz şekilde koyup katılaşmasını bekleyin. Ben zonrasında kapaklı bir saklama kabına koyup dondurucuya koydum hepsini birden yememek için. Her ne kadar çikolata dondurucuda olmaz dense de bana çikolatanın her hali makbul. Yine de dediğim gibi tamanını 2 seferde iki kişi hüplettik :)

Afiyetle...

3 yorum:

  1. ellerinize sağlık cok güzel görünüyorr banada beklerim sevgiler)))

    YanıtlaSil
  2. çok pratik en kısa zamanda denemeliyim...Selva Makarnası favorimdir afiyet olsun..

    çekilişime buyurmazmısın :) ♥♥
    http://mesudeningunlugu.blogspot.com/2012/08/bu-benim-ilk-hediye-cekilisim.html

    YanıtlaSil
  3. aaa kesinlikle denemeliyim bunu çok güzl gözükyor :)
    vanım blogumu yeni açtım ve çekilişim var ssenide beklerim gelirsen çok sevinirim :)
    http://eda1907ozer.blogspot.com/

    YanıtlaSil