Kışlık Hazırlıklar


Çok şükür kışlık hazırlıklar tamam.
Yukardaki, erik kompostosu. Hatta şöyle söyleyim, erikleri birkaç parçaya bölüp çok çok az su ile kaynattım. Kaynarken de ısıttığım kavanozlara koyup kapaklarını kapattım. Hemen ters çevirip soğuyana kadar ellemedim. Sonrasında pratik konservelerimiz hazır. Yalnız bir kavanozu ters çevirdiğimde kapak attı, tüm tezgahım erik suyu oldu :) Onun kalanını da hemen kek yaptım. Erikli kek oldu :)


Kışlık acı soslarımı elimde bolca bulunan fındık ezmesi kavanozlarına koydum. Böylece tek seferde sofraya getirebileceğim büyüklükte oldular. Şimdiden birkaçını yedik bile:) Daha önce Bim'den aldığım etiketler de işte bu işe yaradılar. 

Kenardan da göreceğiniz gibi, bir de kışın yemeklerde kullanılmak üzere domates sosu var.


Ajvar da yaptım ama sadece birkaç kavanoz. 
Patlıcanın sevebildiğim birkaç halinden biri, ajvar...


Fasülyeleri, her sene olduğu gibi buzluğa koysam dedim ama açıkçası bu şekilde çok daha iyi oldu. Bunlar hazır pişmiş fasülyeler. yani, aç-ısıt ve ye:D


10 yorum:

  1. Merhaba, ellerinize sağlık..
    Ajvar nedir bilmiyorum ama onun dışındakileri ben de hazırladım. Sizinki gibi cici etiketleri yk ama kapaklarına yazdım ben de :)
    Erik kompostosunu yemeye başladık bile, keşke daha çk yapsaymışım..
    Ağız tadıyla yersiniz inşallah...

    YanıtlaSil
  2. afiyetle yiyin inşALLAH bizde gmrdük annemle kışlık işinibi turşular kaldı :)

    YanıtlaSil
  3. Tüm kışlıklar hazır. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyorlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. maşallah eline sağlık hilal, afiyetle yeyin tüm kış :)

    YanıtlaSil
  5. emeklerine sağlık , ajvarı bende ilk kez duydum...

    YanıtlaSil
  6. kışın afiyetle yersiniz :) elinize sağlık :)
    bu arada da bende bloguma beklerim gelirsen çok çok sevinirim :)
    http://eda1907ozer.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik.afiyetle yemek nasip olsun..

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık hilal hanım..
    ALLAHIM ağız tadıyla yemeği cümlemize nasip etsin..bende ajvar sosuna benzer PİNJUR SOSU yaptım..
    bende bir konyalı(sayılır)bloggerim.sizde öyleymişsiniz.yeni farkettim.tanışıp görüşmek nasip olur inş..aeo

    YanıtlaSil
  9. afiyetle yiyin inşallah.ajvarı ilk kez duydum:)

    YanıtlaSil