Şöyle bir baktım bloglara, herkes yeni yıl mesajı yazmış, ben de gelmişim size sosyete mantısı tarifi vermeye çalışıyorum :D Güldüm kendime önce, sonra da yeni gelen yılla, bugünüm arasındaki tek farkın sadece bir rakamla sınırlı olacağını düşünüp, yine de sosyete mantısını paylaşmayı uygun buldum:) Nedense, yeni yıl denen kavram, bana hiçbir zaman harika şeyler çağrıştırmadı. Ne eğlenmek için yeni bir yıla ihtiyaç duydum, ne dilekte bulunmak için, ne de hindi pişirip yemek için. Hani bana olağan dışı birşey gibi gelmiyor yeni yıl. Dün ve bugün.. İşte bütün herşeyin özeti bu...
Neyse, ben lafı fazlaca uzatmadan hemen tarifime geçeyim:
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 adet irice soğan
- 500 gr kıyma ( yağlı kıyma kullanırsanız daha lezzetli oluyor )
- Tuz, karabiber
- 1 bardak su + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
- Sarımsaklı yoğurt
- 2 kaşık tereyağ
- yarım kaşık toz kırmızı biber
Yapılışı:
- Çok az sıvıyağın içinde soğanları pembeleşene kadar pişirip içine kıymayı alın ve güzelce pişirin. Pişme noktasında içine tuz ve karabiber ekleyin.
- Yufkaları dörde bölün.
- Su + sıvıyağ karışımını bir fırça yardımıyla yufkalara sürün ve iç harcını üçgenin geniş yerinden koyarak rulo yapıp gül şeklinde sarın.
- Fırın tepsisine koyup, hafif kızarana kadar orta hararetli fırında pişirin.(Ben 200 derecede pişiriyorum)
- Sosu için tereyağını bir tavada eritip, içine kırmızı biberi ekleyin.
- Sıcakken, üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyip, tereyağdan da üzerine dökün ve servis edin.
- Afieytle...