Babamın Bahçesi ile Tanıştım



Haftasonu yaptığımız İzmir & Konya blogger buluşması sponsorlarımızdan "Babamın Bahçesi" bize birbirinden güzel ürünlerinden göndermiş. Ürünleri denedikten sonra sizlerle paylaşmaya karar verdim. Her ürünü ayrıntısıyla paylaşmaya çalışacağım. Bu arada web adresi: babaminbahcesi.com ve instagram hesabı ise @babaminbahcesi


( Sağdaki benim kullandığım zeytinyağı, soldaki Babamın bahçesinin zeytinyağı )

Mutfakta en çok önem verdiğim ürünlerden birisi zeytinyağıdır. Fabrikasyon zeytinyaglarında aradığımı bulamadığından yaklaşık 5 yıldır zeytinyağımı Gaziantep'ten alıyorum. Yağın rengi hasat edildiği zamana göre değişiklik gösteriyor. Zeytinyağı ile ilgili damak tadımın iyi olduğunu dusunuyorum. 


İlk olarak babamın bahçesinin zeytinyağını salatada demedim. Yağın tadını anlamak için salata birebir. Şöyle söyleyim, bugün satın alacak olsam kendi yağım bitmiş olsa bu yağı alırım. Yağın tadını gerçekten güzel. Ben bu yağı öneriyorum.


Gelelim ikinci önemli urune: Biber salçası
Biber salçası bu da Gaziantep'ten alıyorum. Acıyı çok sevdigimizden biber salçası nin bir hayli önemi var bizim için. Babamın bahçesinin biber salçası da çok güzel. Kıvamı, tadı kesinlikle çok iyi. Yemeklere biber salçası eklemek isterseniz tuzunu iyi ayarlamayı unutmayın. Bu arada biber salçasını yaptığım tostun üzerine sürüp denedim. Bir de kısırda denemek istiyordum ama yeterli olmadığı için deneyemedim. Ama dediğim gibi salça güzel gerçekten. 


Nar ekşisine gelelim. Şunu söyleyeyim marketlerde satılan sıradan ürünlerden değil. Kastettigim kuvamlandırmek için nar ekşisinin içine şekeri basıp ürünün tadını bozan firmalar gibi yapılmamış bu net olarak belli. Kıvamı daha akışkan ve ekşisi daha keskin. Salatada denedim, kısırda da kesinlikle kullanacağım bir ürün.


Son olarak gelelim reçellere. Normalde reçellere çok aram yoktur ama çocukluğumdan beri evinizde gerçekleşiyor şeyin reçeli yapılır. Çok düşkün olmasam da yerim. 

Portakal reçeli 

Annem çok güzel portakal reçeli yapar. Kabukların dışını biraz alir, rulo yapıp iplerden geçirir ve günlerce acısı çıksın diye suda bekletir. Portakal recelinde en önemli nokta kabuğun acısını çıkarabilmektir. Babamın bahçesinin portakal recelinde de kesinlikle bu acı tat çıkarılmış. Kabuğu küçük küçük doğrayarak yapmışlar. 

Portakal Reçeli 

Buna ekstra diyeceğim bir şey yok, kabuğu kadar yapımı zor olmadığından bunu geçiyorum. 

Limon reçeli 

Açıkçası daha önce limon reçeli hiç yemedim ve aklıma da limondan reçel yapmak gelmemişti. Şöyle söyleyim, recellerin içinde favorim budur diyebilirim. Küçük kavanozu kimseye kaptırmayan niyetin yok 😃 Çok çok beğendim.

Ayva Reçeli 

Ayva reçeli de evinizde sıklıkla yapılan bir reçeldir ancak bir ayvayı rendeleyip yaparız. Çocukların yemesi için daha pratik oluyor. Ayva reçelinin rengini çok severim ve kendine has güzel bir kokusu vardır. Babamın bahçesinin ayva recelinde de kokuyu ve rengi aradığım gibi bulduğunu söylemeliyim. Sadece alışkın olmadıklatından sanırım taneleri çocukları şaşırttı biraz. Ama güzel reçel hakkını vermek lazım. 

Tekrar Babamın Bahçesine teşekkür ediyorum. Sayelerinde güzel bir zeytinyağı ile tanışmış oldum. Diğer ürünler de extrası oldu.

Bugün benden bu kadar, sevgiyle kalın.


2 yorum:

  1. Babamın bahçesi ailesi adına çok teşekkür ederiz bize duyduğunuz güven için...Aynur Güdücü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin ürününüz güzel Aynur hanım, bu övgüyü hakediyor. ellerinize sağlık...

      Sil