Külah Pasta



Ne zamandır denemek istediğim bir tarifti. Hemen söylemeliyim hem çok kolay, hem de çok çok lezzetli ve hafif oluyor. Daha önce neden yapmamışım diye hayıflandım doğrusu :))



Öncelikle pişirme kağıdından ( yağlı kağıt ) külah yapalım.



Milföyleri ince ince keselim. Ben Bim'den aldığım milföyü hem tatlılarda hem de tuzlularda kullanıyorum. Kesinlikle ayrı ayrı milföy almaya gerek yok.



İnce ince kesilen milföyleri hafifçe uzunlamasına açın. Biraz uzayıp incelsinler. Sonrasında külaha bu parçaları sarın. Burada dikkat edilmesi gereken, külahın dışını ve özellikle de uç kısmını hamurla tamamen kapatmak. Ben uç kızmını dışarda bıraktım ve dolayısıyla külah piştikten sonra çok zor çıkarabildim.



Milföyleri 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Ve külahların içindeki pişirme kağıtlarını dikkatlice çıkarın.



Pişen külahların içine ben çilekli puding doldurdum ve üst kısmına da hindistan cevizi serptim.


21 yorum:

  1. yine harika bir iş çıkarmıssın ,
    hazır pişirme külah kalıplarını biliyorum ama bu harika bir fikir
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. fikir süpermiş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. ya enfes bir görüntü nerden aklınıza gelir böyle tarifler bilmem, buarada etkinlik için ismini not aldım şekerim

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor..benimde ne zamandır denemek istediğim bir tarif..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ay şekerim bende de bu tarif listede ama kalıp külah alacağım birgün diye bekliyorum yaaa sen çok zekisin! pişirme kağıdını kullanmak hiç aklıma gelmemiştiiii :) süpersin sen

    YanıtlaSil
  6. Hilalcım,
    böyle ayrıntılı anlatman resimlemen çok iyi olmuş hep yapmayı düşünmüştüm ama bu kadar ayrıntılı yapınca kolay olduğunu gördüm ve en kısa zamanda sayende deniceem.
    Ellerine sağlık iyi haftalar dilerim.
    Teşekkürler.
    Sevgiler...........

    YanıtlaSil
  7. Hilalciğim çok nefis olmuş çokta pratik ellerine sağlık deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
  8. fikir çok güzel , yağlı kağıt denicem. Annemde günü için tatlı birşeyler istiyor benden, ne iyi oldu pratik :))

    YanıtlaSil
  9. sunum da çok şık hani... nefis olmuşlar :) yemeside öyledir kanımca..
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Uzun zamandır aklımda bu külahlı güzellerden yapmak... Bakalım ne zaman kısmey olacak yapmak... Ellerine sağlık çok güzel kızarmışlar...

    YanıtlaSil
  11. Bende yapmak istiyorum bu külahlardan. En kısa zamanda yapsam iyi olucak. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel görünüyorlar..
    Ellerine,gönlüne sağlık,sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık muhteşem görünüyor selamlar canım

    YanıtlaSil
  14. Nrfis gözüküyor,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  15. Hilalcim görütüsüne bayıldığım bir tatlıyı yapmışsın:) Çok şirin görüyor.Ellerine sağlık canım benim...

    YanıtlaSil
  16. çok severim bende
    ellerinize sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil
  17. hilal seni takip edemiyorum.lütfen bloguna navbar eklermisin canım.sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  18. Bu harika bir fikirmiş yahu.. En kısa zamanda denenmeli :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  19. tamam iste ust posttaki yorumumda bundan bahsettim:) torpiller harika gorunuyor//

    YanıtlaSil
  20. Hilal'ciğim, ben çok teşekkür ederim sana....Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil