Ne zamandır denemek istediğim bir tarifti. Hemen söylemeliyim hem çok kolay, hem de çok çok lezzetli ve hafif oluyor. Daha önce neden yapmamışım diye hayıflandım doğrusu :))
Öncelikle pişirme kağıdından ( yağlı kağıt ) külah yapalım.
Milföyleri ince ince keselim. Ben Bim'den aldığım milföyü hem tatlılarda hem de tuzlularda kullanıyorum. Kesinlikle ayrı ayrı milföy almaya gerek yok.
İnce ince kesilen milföyleri hafifçe uzunlamasına açın. Biraz uzayıp incelsinler. Sonrasında külaha bu parçaları sarın. Burada dikkat edilmesi gereken, külahın dışını ve özellikle de uç kısmını hamurla tamamen kapatmak. Ben uç kızmını dışarda bıraktım ve dolayısıyla külah piştikten sonra çok zor çıkarabildim.
Milföyleri 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Ve külahların içindeki pişirme kağıtlarını dikkatlice çıkarın.
Pişen külahların içine ben çilekli puding doldurdum ve üst kısmına da hindistan cevizi serptim.
yine harika bir iş çıkarmıssın ,
YanıtlaSilhazır pişirme külah kalıplarını biliyorum ama bu harika bir fikir
ellerine sağlık
fikir süpermiş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilya enfes bir görüntü nerden aklınıza gelir böyle tarifler bilmem, buarada etkinlik için ismini not aldım şekerim
YanıtlaSilçok güzel görünüyor..benimde ne zamandır denemek istediğim bir tarif..ellerine sağlık..
YanıtlaSilay şekerim bende de bu tarif listede ama kalıp külah alacağım birgün diye bekliyorum yaaa sen çok zekisin! pişirme kağıdını kullanmak hiç aklıma gelmemiştiiii :) süpersin sen
YanıtlaSilHilalcım,
YanıtlaSilböyle ayrıntılı anlatman resimlemen çok iyi olmuş hep yapmayı düşünmüştüm ama bu kadar ayrıntılı yapınca kolay olduğunu gördüm ve en kısa zamanda sayende deniceem.
Ellerine sağlık iyi haftalar dilerim.
Teşekkürler.
Sevgiler...........
Hilalciğim çok nefis olmuş çokta pratik ellerine sağlık deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSilfikir çok güzel , yağlı kağıt denicem. Annemde günü için tatlı birşeyler istiyor benden, ne iyi oldu pratik :))
YanıtlaSilsunum da çok şık hani... nefis olmuşlar :) yemeside öyledir kanımca..
YanıtlaSilellerine sağlık
Uzun zamandır aklımda bu külahlı güzellerden yapmak... Bakalım ne zaman kısmey olacak yapmak... Ellerine sağlık çok güzel kızarmışlar...
YanıtlaSilBende yapmak istiyorum bu külahlardan. En kısa zamanda yapsam iyi olucak. Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar..
YanıtlaSilEllerine,gönlüne sağlık,sevgi ve selamlarımla
ellerine sağlık muhteşem görünüyor selamlar canım
YanıtlaSilNrfis gözüküyor,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilHilalcim görütüsüne bayıldığım bir tatlıyı yapmışsın:) Çok şirin görüyor.Ellerine sağlık canım benim...
YanıtlaSilçok severim bende
YanıtlaSilellerinize sağlık harika olmuş
hilal seni takip edemiyorum.lütfen bloguna navbar eklermisin canım.sevgiyle kal.
YanıtlaSilBu harika bir fikirmiş yahu.. En kısa zamanda denenmeli :) Ellerine sağlık...
YanıtlaSiltamam iste ust posttaki yorumumda bundan bahsettim:) torpiller harika gorunuyor//
YanıtlaSilHilal'ciğim, ben çok teşekkür ederim sana....Ellerine sağlık...
YanıtlaSilharikaa
YanıtlaSil