Talaş böreği denen bu çıtır çıtır lezzeti çok seviyorum. Aslına bakarsanız işin kolayına kaçan ben, hakikisini yapanlara özeniyorum. Zira şu sıralar iliklerime kadar istesem de deneyemeyeceğim bu lezzeti ben ancak milföy hamuruyla yapabiliyorum:) İki çocukla yazmak bir hayli - ! - iken :) ben almayayım hakikisini :) Yok yani yapıp bana tattıracak varsa sözüm onlara değil elbet :)
Sözü fazlaca uzatmadan hemen tarife geçmek istiyorum.
Malzemeler:
- 12 yaprak milföy hamuru
- Garnitür ( bezelye, havuç, patates )
- Sucuk
- Çok az salça
- Yapılışı:
- Öncelikle iç malzemeleri hazırlayacağız. Eğer hazır garnitür aldıysanız işiniz kolay. Hazır garnitürün içine çok az salça içine doğrayıp ocakta sotelediğiniz küp küp sucukları ekleyin. İç malzememiz bu olacak.
- Milföy hamurundan bir yaprağı - kare şeklinde - tezgaha koyup iç malzeme ile içini doldurun. Fotoğraftaki gibi karşılıklı köşelerini birleştirin.
- Birleşmiş köşeleri aşağıya gelecek şekilde tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam ile böreğinizi tatlandırın.
- 200 dereceye ısıtılmış fırında, hamur kabarıp pişene kadar bekletin. Afiyet olsun...
Bu börekten sonra, bir hazır Türk kahvesi de ne iyi giderdi öyle değil mi? Denediklerimin içinde kesinlikle Shazili'yi öneririm. Diğerleri bir işe yaramıyor aramızda kalsın :)
Not: Bu bir reklam değildir :) Sadece kahve severlere, bir kahve tiryakisinden öneridir.
Not: Bu bir reklam değildir :) Sadece kahve severlere, bir kahve tiryakisinden öneridir.
Sevgiyle...