Uzun bir aradan sonra dün bir film tanıtımı ile size yeniden merhaba dedim. Bu süre zarfında arayan soran, merak eden, bana maille ulaşan tüm takip edenlerime çok teşekkür ediyorum. Dönüşüm, böylesine güzel bir tarifle olsun istedim. Malumunuz poğaçayı genel olaram maya ile yaparız ve hep ertesi güne bayatlamasından yakınırız. Ama ben öyle bir tarif buldum ki, kaç gün beklerse beklesin, aynı yumuşaklığını koruyor. Üstelik mayalanma, bekleme sorunu da yok. Hamurun hazırlanması sadece 5 dakikanızı alıyor. Pişmesi de uzun sürmüyor, yani aniden gelen misafirleriniz için birebir.
Malzemeler:
2 bu bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
3 paket kabartma tozu
İç Malzemesi:
Maydonoz ve peynir
( dilediğiniz her şeyi koyabilirsiniz)
Yapılışı:
- Yoğurt, sıvıyağ, şeker ve tuzu karıştırın.
- İçine unu ve kabartma tozunu aynı anda ekleyin. Yoğurup hamur haline getirin.
- Cevizden az büyük parçalar alın, iç malzemesini koyup yuvarlayın.
- Üst kısmını galeta ununa veya benim yaptığım gibi buğday ruşeymine bulayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bu poğaçayı kim tatsa, mutlaka tarifini istedi. Öyle lezzetli oluyor ki minik arkadaşım Karaca bile nasiplendi :)
Afiyet olsun, sevgiyle kalın.