Bir iftar daveti için nasıl bir çorba yapsam düşüncesindeyken, eşim farklı-şimdişye kadar hiç denemediğimiz birşey yapmamı istedi. Ben de ondan nasıl birşey yapmam konusunda fikir istedim. İnternetten bakmış, aşçıbaşı çorbası yap dedi. Hiç adını bile duymadım, tarif yemek sitelerinde var ama tadı nasıl olur? Akşama misafir gelecek ya beğenmezlerse ne olacak? İlk deneme, riskli olacak ama olsun dedim, denedik.
Sonuç ne mi oldu?
Biz bu çorbadan vazgeçemiyoruz. Hatta bir sonraki davete de yaptım, şükür yüzümüz kara çıkmadı...
Hemen tarife geçeyim, akşama hala vakit var, deneyin eminim çok seveceksiniz.
Malzemeler:
2 ortaboy soğan
1,5 kaşık un
1 bardak jülyen doğranmış tavuk ( küp küp de doğrayabilirsiniz )
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 ortaboy domates
kekik
nane
tuz
Öncelikle az sıvıyağda incecik doğradığınız soğanları iyice kavurun. Kavrulduğunda içine unu da ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Salçayı da ekleyip onun da kokusu çıkana kadar kavurun. İçine mercimeği ekleyin ve yeterince su koyarak düdüklü tencerede mercimekler ezilene kadar pişirin. Mercimek pişerken diğer tarafta bir tencereye tavukları alın, az bir suda tavukları haşlayın. Mercimek piştikten sonra blendır ile iyice çorbayı ezip karıştırın. En son içine haşlanmış tavuğu, küp küp doğranmış domatesleri ve baharatları da ekleyip domatesler yumuşayana kadar bir taşım kaynatın.
Afiyet olsun, dikkat edin parmaklarınızı yemeyin :))
tavuk suyuna mercimek en sevdiklerimden biridir oooh bolca da limon daha ne olsun ellerine sağlık
YanıtlaSil