Fırında Patatesli Ekmek - Kardeş Lezzetler


Bir hafta daha bitti. Haftasonları hemen geliyor sanki öyle değil mi? Ya zaman hızla akıp gidiyor, ya da bizler koşturmacadan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Sonuçta bir gerçek var ki, hızla yaşlanıyoruz :)) Neyse şaka bir yana, sizlere bu mübarek gün sevgili kardeşim Süheyla'dan bahsedeceğim. Biliyorsunuz zaman zaman "Kardeş Lezzetler" Adı altında onun güzel tariflerine de yer veriyorum. Aslında daha çok tarif göndermesini istiyorum, harika tarifleri var. Buradan duyurulur :))

Sevgili kardeşim Süheyla, geçtiğimiz hafta bir operasyon geçirdi. Bu mübarek gün bir an önce iyileşmesi için dualarınızı eksik etmemenizi rica ediyorum sizlerden. 

Bugün sizlerle, Süheyla'nın yaptığı enfes bir ekmek tarifini paylaşacağım. İşte Süheyla'nın dilinden birebir anlatım:



3,25  bardak  un
2  patates
2  tatlı kaşığı instant  maya
1/2  bardak su+1/2 brd patates haşlama suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Patatesler küp küp doğranıp  haşlanır. Haşlama suyundan ½ bardak saklayıp süzülür ve püre haline getirilir.
Yoğurma kabımızda un, maya ve tuzu karıştırırız. Üzerine ılık püreyi,suları,yumurta ve zeytinyağını ilave edip yoğuruyoruz.güzelce yoğrulmalı hamur.Ben tezgahıma alıp Oktay ustanın yoğurma tekniği ile yoğururum hep:)

Sonra hamur 2 saat dinlenecek.2 saatin sonunda tekrar  tezgaha alıp yoğuruyoruz. Ve rulo haline getiriyoruz. Rulomuzu 10 parçaya kesiyoruz. Her parçayı ben beze haline getirip uğraşmadan iki kulağından çekip :) ekmek haline getirdim. Karnına da bir kesik tamamdır :) Üzerinede biraz un serptim birazda yulaf ezmesi.

Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepside de 1 saat bekleyecek sonra 200 derece fırına.
Ben daha yumuşak olmaları için fırının altına emaye bir kapla suda koydum.
Mükemmel dışı incecik çıtır, içi pamuk gibi oldular.


Hepinize afiyet olsun...

11 yorum:

  1. anneler bir kardeşler iki :) canlarımız
    ellerine sağlık , hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı cumalar, Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. süheyla'ya geçmiş olsun dileklerimi ilet şekerim! allah acil şifasını versin! muck..

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı Cumalar canım. Döktürmüssün yine maş. Ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar.

    YanıtlaSil
  6. Kardeşim çok teşekkür ederim güzel yazın için...Ayrıca ameliyattan önce hastanede, ameliyattan sonra hastanede ve ameliyattan sonra evde beni yalnız bırakmadığınız için çok çok çok teşekkür ederim.Özelliklede ameliyattan önceki son 30 dk içinde o korku dolu anlarımda beni öyle rahatlattın ki.Seni asansöre bindirdim ameliyat önlüğümü giydim.İyiki varsınız..Akrabalığın nasıl olması gerektiğini herkese gösterebilecek kadar sevgi dolusunuz...

    YanıtlaSil
  7. Süheyla Abla ellerine sağlık. Bu ekmeği çok merak ettim. Evdeki tuzsuz ekmeklerim bitince denemek istiyorum nasipse. Hilal ablama katılıyorum, senin tarifler hakikaten enfes oluyor =) Geçen Ramazan'da sende yediğimiz mantılı çorbanın tadını hala unutamam mesela. Bu arada buradan da acil şifalar diliyorum. İnş en kısa zamanda eskisinden daha sağlıklı olursun. Ve ben de tabi =)=)

    YanıtlaSil
  8. Aslıhan ablacım güzel yorumun ve yemeklerime iltifatların için çok teşekkür ederim.Ben bu gazla baya giderim:):)
    İnşallah Allah ikimizle beraber herkese acil şifalar nasip eder.Bu halimize de çok şükür.Sağlığımızın zekatını ödüyoruz inşaallah.Süheyla..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık harika olmuş

    YanıtlaSil
  10. selam ve sevgiler sevgili hilal.ellerinee sağlık arkadaşım.ekmekleri çok beğendim gerçekten.inşallah deneme fırsatım olur.allaha emanet ol sevgilr...

    YanıtlaSil
  11. Canım Es-Selam.
    Öncelikle kardeşimizeç ok çok geçmiş olsun,Şafi olan Rabbim tez zamanda şifa versin..
    Siz sevgili mahirelere kocaman maşaAllah,Allah nazarlardan saklasın.Aranızdaki iletişim ve bağ sıcacık,sevgi dolu..
    3 kız kardeşsiniz? Bu süper birşey.
    Mama da süper görünüyor :)
    Devamını bekleriz.
    Sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil