Sirkeli Kek


Geçen hafta sizlerle paylaştığım "hazır kek gibi kek" tarifimde bahsetmiştim sirkeli olanını da denedim diye. Aynı gün iki farklı kek yaptım, yemekten sonra yapmış olduğum için sadece " favorim olan" kakaolu kekten yedim ve onu da sizlerle paylaştım. Ancak sirke ile yaptığımı henüz yeni tadabildim :) Kek yaptığımda fazla fazla yapıyorum ve iyice soğuduktan sonra dilimleyip buzdolabı poşetlerinde fazlasını hemen dondurucuya atıyorum. Özellikle ikindi vaktinde dondurucudan keki çıkarmak, yanında sıcacık saleple - kış günleri de ne güzel gider :) - keki yemek paha biçilemez :) Her daim hazır pastanız da oluyor böylece ani gelen misafirler için her zaman hazırlıklı oluyorsunuz.

Neyse, bu kadar konuşmadan sonra gelelim kekin tarifine. Sirke ile yaparken biraz önyargılı davrandığımı itirtaf etmeliyim. Ancak hiç de korktuğum gibi olmadı. Gayet güzel, ilkine çok yakın bir kek elde ettim hatta. Burada şunu özellikle belirtmeliyim, ister limonla ister sirke ile kek yaparken, içine koyacağınız malzemeyi ( üzüm, damla çikolata vb. ) kesinlikle üstüne serpip bırakmayın. Normal kek yaparken bu şekilde yapılır, hatta örneğin üzümler una bulanır ki dibe çökmesin. Ama bu kekte kesinlikle dibe çökme olmuyor. Yani keke koyacağınız malzemeyi en üste atıp bırakmayın benim gibi. üstünde asılı kalıyorlar :) bir kaşık yardımıyla içine karıştırın mutlaka.

Malzemeler: 
  • 2 yumurta
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 1,25 bardak şeker
  • 1 bardak süt+ içine 5 damla sirke
  • 1,5 paket kabarta tozu
  • 1 adet vanilin
  • 3 bardak un
  • Dilediğiniz kadar kuru üzüm
  •  İlk olarak 1 bardak sütün içine 5 damla sirke ekleyin ve siz diğer tarafta şeker ve yumurtaları çırpmaya başlayın.
  • Yumurta ve şeker iyice köpük halini alınca süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. En son içine üzümleri de ekleyip karıştırın.
  • Yağladığınız kek kalıbınıza karışımı döküp, önceden ısıttığınız 200 derece fırında pişirin. Pişme süresi yaklaşık 35-45 dk ama tabi bu süre fırından fırına değişebilir.
Afiyetle...

11 yorum:

  1. ellerine sağlık :)
    yine döktürmüşsün hilalcim

    YanıtlaSil
  2. bu limonlu ya da sirkeli kek normal yaptığımız keklerden lezzet olarak daha mı farklı oluyor hilal cim. ben mesela hazır kek lezzetini pek sevmem, oan mı benziyor?

    YanıtlaSil
  3. elif-kayra

    sağolasın Elif'cim, sen güzel bakıp güzel görüyorsun. sevgiyle kal

    anne kaleminden

    hayır tat olarak o hazır keklerdeki koku ve tad olmuyor. bildiğin ev keki :) ama yapısı ve kabarması daha farklı oluyor.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor ama bende ilk bakışta sirkelimi aaaaaa..dedim ama
    güzel fikir deneyeceğim

    YanıtlaSil
  5. sirkeli keki merak ettim. Denemeli ama yedirmeden önce söylememeli kimseye.

    YanıtlaSil
  6. sirkeli kek fikri ilginc geldi dogrusu, denemek lazim demi ama :))

    YanıtlaSil
  7. İlk defa duyuyorum keke sirke katıldığını ama denemeyi çok isrterim sevgilerimle elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. bende ilk kez duydum kek malzemeleri içinde sirkeyi denemek istiyorum en kısa zamanda

    YanıtlaSil
  9. yani kek de "sirke" inanamıyorum.madem güzel diyorsun denemek lazım.. ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  10. mmm:)))
    nefisss bir kekk:))
    kıyıpta yenilir mi bu sizcee:)
    ellerinize sağlık...
    bende sizi beklerim sayfama...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel oldu sayende eline emeğine sağlık çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil