Geçen hafta sizlerle paylaştığım "hazır kek gibi kek" tarifimde bahsetmiştim sirkeli olanını da denedim diye. Aynı gün iki farklı kek yaptım, yemekten sonra yapmış olduğum için sadece " favorim olan" kakaolu kekten yedim ve onu da sizlerle paylaştım. Ancak sirke ile yaptığımı henüz yeni tadabildim :) Kek yaptığımda fazla fazla yapıyorum ve iyice soğuduktan sonra dilimleyip buzdolabı poşetlerinde fazlasını hemen dondurucuya atıyorum. Özellikle ikindi vaktinde dondurucudan keki çıkarmak, yanında sıcacık saleple - kış günleri de ne güzel gider :) - keki yemek paha biçilemez :) Her daim hazır pastanız da oluyor böylece ani gelen misafirler için her zaman hazırlıklı oluyorsunuz.
Neyse, bu kadar konuşmadan sonra gelelim kekin tarifine. Sirke ile yaparken biraz önyargılı davrandığımı itirtaf etmeliyim. Ancak hiç de korktuğum gibi olmadı. Gayet güzel, ilkine çok yakın bir kek elde ettim hatta. Burada şunu özellikle belirtmeliyim, ister limonla ister sirke ile kek yaparken, içine koyacağınız malzemeyi ( üzüm, damla çikolata vb. ) kesinlikle üstüne serpip bırakmayın. Normal kek yaparken bu şekilde yapılır, hatta örneğin üzümler una bulanır ki dibe çökmesin. Ama bu kekte kesinlikle dibe çökme olmuyor. Yani keke koyacağınız malzemeyi en üste atıp bırakmayın benim gibi. üstünde asılı kalıyorlar :) bir kaşık yardımıyla içine karıştırın mutlaka.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 bardak sıvıyağ
- 1,25 bardak şeker
- 1 bardak süt+ içine 5 damla sirke
- 1,5 paket kabarta tozu
- 1 adet vanilin
- 3 bardak un
- Dilediğiniz kadar kuru üzüm
- İlk olarak 1 bardak sütün içine 5 damla sirke ekleyin ve siz diğer tarafta şeker ve yumurtaları çırpmaya başlayın.
- Yumurta ve şeker iyice köpük halini alınca süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. En son içine üzümleri de ekleyip karıştırın.
- Yağladığınız kek kalıbınıza karışımı döküp, önceden ısıttığınız 200 derece fırında pişirin. Pişme süresi yaklaşık 35-45 dk ama tabi bu süre fırından fırına değişebilir.
ellerine sağlık :)
YanıtlaSilyine döktürmüşsün hilalcim
bu limonlu ya da sirkeli kek normal yaptığımız keklerden lezzet olarak daha mı farklı oluyor hilal cim. ben mesela hazır kek lezzetini pek sevmem, oan mı benziyor?
YanıtlaSilelif-kayra
YanıtlaSilsağolasın Elif'cim, sen güzel bakıp güzel görüyorsun. sevgiyle kal
anne kaleminden
hayır tat olarak o hazır keklerdeki koku ve tad olmuyor. bildiğin ev keki :) ama yapısı ve kabarması daha farklı oluyor.
çok güzel görünüyor ama bende ilk bakışta sirkelimi aaaaaa..dedim ama
YanıtlaSilgüzel fikir deneyeceğim
sirkeli keki merak ettim. Denemeli ama yedirmeden önce söylememeli kimseye.
YanıtlaSilsirkeli kek fikri ilginc geldi dogrusu, denemek lazim demi ama :))
YanıtlaSilİlk defa duyuyorum keke sirke katıldığını ama denemeyi çok isrterim sevgilerimle elinize sağlık...
YanıtlaSilbende ilk kez duydum kek malzemeleri içinde sirkeyi denemek istiyorum en kısa zamanda
YanıtlaSilyani kek de "sirke" inanamıyorum.madem güzel diyorsun denemek lazım.. ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilmmm:)))
YanıtlaSilnefisss bir kekk:))
kıyıpta yenilir mi bu sizcee:)
ellerinize sağlık...
bende sizi beklerim sayfama...
sevgilerimle...
Çok güzel oldu sayende eline emeğine sağlık çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSil