Pırasalı Pizza... Olur mu? Oldu :)


 Türk usulü pizza diyorum ben buna. Pizza seven oğlum için yaptım, bir taşla iki kuş vurup aynı zamanda pırasayı da ona yedirebilmeyi hedefledim. İzindeyken yapmıştım. Gördüğünüz gibi iki tepsi yapmışım gözüm mü doymadı nedir :) Yok yok hamuru fazla yapmışım en iyisi pişirip dondurucuya atmak dedim. Hatta sonrasında çat kapı bebek görmeye gelen dostlarıma bile ikram ettim bu pizzadan. Özellikle halamın kızı ve çocukları çok beğendiler. Pırasa, hangi yemeğin içine eklenirse lezzet veriyor emin olabilirsiniz...


Tarife geçiyorum lafı fazlaca uzatmadan:

Malzemeler:

Hamur İçin:

Hamuru aslında bildiğiniz mayalı hamur göz kararı yapıyorum ama bilmeyenler için tarifi ölçülerle vereyim burada:

  • yarım kaşık kuru maya
  • 1/2 kilo un
  • yarım çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağından biraz daha az sıvıyağ
  • Ilık su
İç Malzemeleri:

İnce doğranmış yeşil biber
İnce doğranmış pırasa
Sucuk
Kaşar

Malzemelerin ölçüsünü vermiyorum. Hatta malzemeler istediğiniz gibi damak tadınıza göre değiştirilebilir de. Hamuru yağladığınız tepsiye ince bir şekilde elinizle açın. Üzerine malzemeleri - kaşar hariç - ekleyin. Pişme noktasına yakın zamanda kaşarı da üzerine serpin. Kaşar eriyince de afiyetle yeyin:)

Sevgiyle...

Diğer pizza tarifim için buraya tık...


7 yorum:

  1. çok leziz görünüyor, ben de pizza yapmayı planlıyordum güzel bir tesadüf oldu , paylaşım için teşekkürler..

    bana da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. çok hoş fikirmiş. Ama benimkiler görünce yemezlerki:((

    YanıtlaSil
  3. ne güzel hem yapabilmek yetisinin olması hem de çocukların yemesi:)

    YanıtlaSil
  4. İyi fikir.Pırasayı böreğin içinde yedirme girişimim oldu ama başaramadım.Pizzada daha başarılı olacağını düşünüyorum.Çünkü hem kaşar hem sucuk favorileri..Elinize sağlık.....

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık.Pırasayı çok seviyorum.Deneyeceğim.Pırasayıda çiğden koydunuz herhalde.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  6. bence çok lezzetli olmuştur diye düşünüyorum mutlaka deneyeceğim teşekkürler tarif için.

    YanıtlaSil