Fırında Tavuk - Yoğurt Soslu


Yeni bir hafta.. Umarım çok verimli, çok üretken , çok sağlıklı ve çok huzurlu geçireceğimiz bir hafta olur hepimiz için. Bugün fıında tavuk tarifi vereceğim. Sosu tamamen bana ait. İşyerindeki ilk aşçımız tavukların sosuna yoğurt koyduğundan bahsetmişti. Ama sosun tam tarifini sormak mümkün olmadan işten ayrıldı. Bu tavuğu yaparken hiç aklımda yoktu ama denedim ( itiraf ediyorum korkarak denedim ) ve şükür güzel de oldu.



Malzemeler: 
1 adet bütün tavuk - erpiliç ( neden erpiliç )

Sosu için:
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık salça
1,5 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı köri
1,5 çay kaşığı kekik
2 kaşık tavuk harcı

Tüm harcı karıştırın. Çok katı olursa sıvıyağ ilave edebilirsiniz. Veya su ile de seyreltebilirsiniz. Tavuğun derisini çıkarın ( dilerseniz seviyorsanız kalabilir ). Sosu tavuğun her yerine sürün. Fırın poşetine koyun ( ben derileri de yağı çıksın diye fırın poşetine koydum ). 180derece fırında 40 dk pişirin. Afiyet olsun...


Not: Bu tarif MAGGİ sponsorluğunda Fırında Tavuk Yemekleri Yarışmasına gönderilmiştir. 

12 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. bu kadar kızarmasının sebebi sanıyorum sosundan kaynaklanıyor. Çok sverim fırında tavuğu, buaralar et yiyemesemde:)

    YanıtlaSil
  3. bende yoğurdu tum fırın ve kızartma yaptığım tavuklarda kullanıyorum özelliklede ızgara tavuğada çok yakışıyor ben yoğurla beraber birkaç diş sarımsakta ekliyorum,nar gibi kızarmasını sağlıyo.

    senin tavukta maşaallah çok güzel kızarmış,içindede iç pilav olsaydı hımmmmm.

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Fuat Gencal
    çok teşekkürler, saygılar

    Yetenek-sizin
    evet sosundan kaynaklanıyor yetenekcim. ben de fırında tavuğa bayılırım:) sen eti neden yiyemiorsun bir rahatsızlığın vs yok İnşaAllah
    sevgiler

    Yemek yapalım
    ben de sarımsakla deneyim o halde aklımda olsun. iç pilavlı ben de çok severim aklıma da geldi aslında ama zamanım çok kısıtlıydı en pratik olanı yapmak durumunda kaldım:) sevgiler

    YanıtlaSil
  5. yoğurt ve tavuk çok güzel bir ikili nargibi kızartmanın en iyi yolu ellerine sağlık canım selamlar

    YanıtlaSil
  6. hilalcim müthiş kızarmış..şu dışarda satılanlar gibi..benide heveslendirdin..harika canım..ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  7. bende hep yoğurtla hazırlarım tavuğun sosunu, özellikle tavuğu parçalayıp bu sosta elma patatesle marine edince de çok leziz oluyor:) sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ELLERİNE SAĞLIK HİLALCİM NEFİS GÖRÜNÜYOR NEFİS KIZARMIŞ....

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor. Derileri ben yerdim, ziyan olmasın :)

    YanıtlaSil
  10. darısı benim brokolilerin başına:))bloğumda seni bekleyen hediyen vadr canım bekletme çük hassas..

    YanıtlaSil
  11. salça ve yoğurtla çok yapardı annem şimdide ben köri koymamıştım mide hassaslığından azıcık koyarak denemeli
    ellerine sağlık, tebrikler canım

    YanıtlaSil