Yeni bir hafta.. Umarım çok verimli, çok üretken , çok sağlıklı ve çok huzurlu geçireceğimiz bir hafta olur hepimiz için. Bugün fıında tavuk tarifi vereceğim. Sosu tamamen bana ait. İşyerindeki ilk aşçımız tavukların sosuna yoğurt koyduğundan bahsetmişti. Ama sosun tam tarifini sormak mümkün olmadan işten ayrıldı. Bu tavuğu yaparken hiç aklımda yoktu ama denedim ( itiraf ediyorum korkarak denedim ) ve şükür güzel de oldu.
Malzemeler:
1 adet bütün tavuk - erpiliç ( neden erpiliç )
Sosu için:
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık salça
1,5 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı köri
1,5 çay kaşığı kekik
2 kaşık tavuk harcı
Tüm harcı karıştırın. Çok katı olursa sıvıyağ ilave edebilirsiniz. Veya su ile de seyreltebilirsiniz. Tavuğun derisini çıkarın ( dilerseniz seviyorsanız kalabilir ). Sosu tavuğun her yerine sürün. Fırın poşetine koyun ( ben derileri de yağı çıksın diye fırın poşetine koydum ). 180derece fırında 40 dk pişirin. Afiyet olsun...
Not: Bu tarif MAGGİ sponsorluğunda Fırında Tavuk Yemekleri Yarışmasına gönderilmiştir.
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
bu kadar kızarmasının sebebi sanıyorum sosundan kaynaklanıyor. Çok sverim fırında tavuğu, buaralar et yiyemesemde:)
YanıtlaSilbende yoğurdu tum fırın ve kızartma yaptığım tavuklarda kullanıyorum özelliklede ızgara tavuğada çok yakışıyor ben yoğurla beraber birkaç diş sarımsakta ekliyorum,nar gibi kızarmasını sağlıyo.
YanıtlaSilsenin tavukta maşaallah çok güzel kızarmış,içindede iç pilav olsaydı hımmmmm.
ellerine sağlık
Fuat Gencal
YanıtlaSilçok teşekkürler, saygılar
Yetenek-sizin
evet sosundan kaynaklanıyor yetenekcim. ben de fırında tavuğa bayılırım:) sen eti neden yiyemiorsun bir rahatsızlığın vs yok İnşaAllah
sevgiler
Yemek yapalım
ben de sarımsakla deneyim o halde aklımda olsun. iç pilavlı ben de çok severim aklıma da geldi aslında ama zamanım çok kısıtlıydı en pratik olanı yapmak durumunda kaldım:) sevgiler
yoğurt ve tavuk çok güzel bir ikili nargibi kızartmanın en iyi yolu ellerine sağlık canım selamlar
YanıtlaSilhilalcim müthiş kızarmış..şu dışarda satılanlar gibi..benide heveslendirdin..harika canım..ellerine sağlık....
YanıtlaSilbende hep yoğurtla hazırlarım tavuğun sosunu, özellikle tavuğu parçalayıp bu sosta elma patatesle marine edince de çok leziz oluyor:) sevgiler...
YanıtlaSilsüper gözüküyor:)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK HİLALCİM NEFİS GÖRÜNÜYOR NEFİS KIZARMIŞ....
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Derileri ben yerdim, ziyan olmasın :)
YanıtlaSildarısı benim brokolilerin başına:))bloğumda seni bekleyen hediyen vadr canım bekletme çük hassas..
YanıtlaSilsalça ve yoğurtla çok yapardı annem şimdide ben köri koymamıştım mide hassaslığından azıcık koyarak denemeli
YanıtlaSilellerine sağlık, tebrikler canım