Daha önce bir kez deneyip, tencerenin kapağını açtığımda hüsranla karşılaşmıştım. O zamandan sonra da tekrar denemeyi düşünmedim. Ta ki sevgili dostum Rumma'nın güzel tarifini görene kadar...
Kakaolu yapmayı planlarken, ani bir kararla nescafeli yapmaya karar verdim. Kahve sever biri olarak hemen belirteyim, bugün gazetede okudum, kafein ciddi anlamda idrar söktürücüymüş. Kahve severler, bol su içmeye dikkat! Kaybedilen / atılan suyu telafi etmek lazım...
Bu bilgiyi de verdikten sonra, tarife geçebilirim:
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 fincan iri dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı nescafe
un
kabartma tozu
vanilya
Şekeri ve yumurtayı yüksek devirde köpürene kadar çırpın. Ardından diğer tüm malzemeleri karışıma ekleyip yavaş devirde hepsini karıştırın. Fincanlarınızın kenarlarını yağlayıp tabanına kek kağıdı koyun. Ben kupa ve cam bardak kullandım. Kek hamurunu, bardakların yasırını geçmeyecek şekilde dökün. Yukarıdaki resimdeki gibi yüksek bir tencereye bardakları koyun ve bardakların yarısına gelecek şekilde tencerenin içini su doldurun. Tancerenin ağzına bir havlu kapatın ve üzerine de kapağı yerleştirin. Açıklık kalmamasına dikkat edin, gerekirde kapağın üstüne bir ağırlık koyabilirsiniz. Ocağın altını açın, su kaynamaya başlayınca ( sesinden anlamak gerekiyor, kapağı hiç açmamalısınız ) ocağı kısın. Bu şekilde 20 dk pişirip ocağı kapatın. Ocak kapandıktan 15 dk sonra tencerenin kapağını açın. Soğuyunca da afiyetle yeyin. Zaten kenarları yapışmıyor, yapışanlar olursa da bir bıçak yardımıyla hafifçe kaldırırsınız.Afiyet olsun...
selamun aleykum:)
YanıtlaSilfincan kekini yapanlarin sayisi arttikce,farkli lezzetler cikiyor bakiyorumda:))ellerine saglik.kekle ceviz cok yakisiyor.
ikinci yaptigim fincan kekine findik eklemistim bende.tadina doyum olmuyor:)
ellerine saglik hilal.goruntusude cok guzel olmus.artik haftada bir yaparsin:))malum bagimlilik yapiyor bu kek.ozellikle kucuk cocugu gelen misafirlere yaparsan cocuklar bayilir:)
rahmana emanetsin.hayirli gunler diliyorum.
hilal bu ne nasılda güzel kabarmış böyle...hiç denemdeim ama verdiğin bilgiler doğrultusunda denemek isterim....çok güzel dörünüyor..yemeside keyiflidir bu kekin....ellerine sağlık tatlı m....
YanıtlaSilmaşaallah ne güzel kabarmışlar.
YanıtlaSileminim nescafeli de çok güzel olmuştur.
sevgili rummanın bu tarifi gerçektende garanti tutuyor,anlayamazsın arkadaşım sayesinde bende bu tarifle tanıştım.
kapağı açınca kabarmış mis gibi kekleri görünce insan nekadar mutlu oluyor dimi:))
ellerine sağlık.
ayrıca bardaktada çok güzel olmuş
hilal bloğunu geziyordum ne güzel ben mutfağa gidiyorum şimdi bunları yapmaya:)
YanıtlaSilselamun aleykum:)
YanıtlaSilyemek yapalim mesaji gormedim sanma:))iyiki paylasmisim ve iyiki denemissin canim benim.hamd olsun hepimizde guzel sonuclarla karsilastik.hatta ilavelerimiz bile oldu:)
hilal cahide ablam ve rummanin tencere pastais tarifide var.ben henuz kalip bulamadigim icin deneyemedim.onuda denemeni tavsiye ederim.
rahmana emanet olun.
Canım ellerine sağlık çok güzel kabarmış. Bu kekin sırrı tencerenin kapağını kesinlikle açmamak :) Ben de yapmıştım ama ölçüleri farklıydı. Bir de senin ölçülerinle deneyeyim. Afiyet olsun size.
YanıtlaSileline sağlık çok güzel görünüyor ama anneminde dediği gibi yemeden bilemeyiz :)inş gelince yeriz
YanıtlaSilbende bu tarife göre yapıyorum ama kakaolusunu ve fincanda bende çok seviyorum zaten kekin yeri bende ayrıdır
YanıtlaSilellerine sağlık canım seninkiler epey kabarmış maaşallah
artik bu keki denemek farz oldu yani enfes oluyor herkesin anlatigina göre ellerine saglik seninkide süper olmus canim sevgiler...
YanıtlaSilKAKAOLUSUNU YAPIYORUM NESKAFELİDE HARİKA KOKUYORDUR :))ŞİFA OLSUN SEVGİLER
YanıtlaSilAnlayamazsın
YanıtlaSilkesinlikle haklısın, bağımlılık yapıyor. Aslında tam bir süpriz pasta, kapağın altından ne çıkacağını bilemiyor insan. güzellikleri görünce de bayılıyor:)
Şehnaz
YanıtlaSilcanım çok teşekkürler, tadına douyum olmayan bir kek oluyor denemeni tavsiye ederim sevgiler...
Yemek Yapalım
kesinlikle haklısın, anlayamazsının yorumuna da yazdım, kesinlikle ytam bir süpriz pasta bu:)
inciboncuk
YanıtlaSildeneme sonuçlarını bizimle paylaşırsın değil mi:)
Tiryaki
Dene bak, vazgeçemeyeceksin:))
Anlayamazsın
YanıtlaSildenedim bile:) bugün yayınladım hatta sevgiler canım
Yeşim
canım senin keki de gördüm ellerine sağlık sevgiler
hala kızı Hatice
YanıtlaSiltamamdır mesaj alındı :))
Sevim
senin de elelrine sağlık Sevim, eminim seninki de harika oluyordur.
Keskinli - ikizlerin annesi
denemen lazım canım artık tüm arkadaşlar deniyor :)
susamçörekotu
YanıtlaSilkahve seven biri için gerçekten harika oluyor:)
Hilal, kekini tarifine göre yaptım..ay o lezzet öyle..bayıldım
YanıtlaSilhilal takıldım ben fincanlarla mı sunuluyor?
YanıtlaSilKaymaçina
YanıtlaSilçok sevindim canım yaa beğenmenize sevgiler
Gücübe
YanıtlaSilyok canım, ilk fotodaki gibi fincandan çıkarark servis yaptım. bir de farklı bir tarif yaptım :
http://hilaltimur.blogspot.com/2010/05/ahududu-ve-cilekli-mini-pasta.html
canım benim,cömert arkadaşım.sağolasın ellerine sağlık,çok teşekkürler 4 üde birbirinden güzel tariflerin yayındalar..gene beklerim.sevgiler selamlar
YanıtlaSilMerhaba Hilal,
YanıtlaSilBencede bu keki yapmak gerek.Görüntü harika .Ellerine sağlık.
Sevgiler*
Hilal çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, hemen denenecekler listeme alıyorum :)))
YanıtlaSilHello Very funny post...
YanıtlaSilBrnimki güzel kabardi fakat islak islak kaldi. Neden olmuştur acaba?
YanıtlaSilmalum suyun buharı ile piştiği için üzerinde hafif bir nem kalmışsa bu normal. ancak içi ıslak kalmışsa, sürelere azami dikkat gösterin derim. İçi pişmemişse 25 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve 15 dakika tencerenin kapağını açmadan bekleyin. afiyet olsun
Sil