Nescafeli Fincan Keki


 Daha önce bir kez deneyip, tencerenin kapağını açtığımda hüsranla karşılaşmıştım. O zamandan sonra da tekrar denemeyi düşünmedim. Ta ki sevgili dostum Rumma'nın güzel tarifini görene kadar...


Kakaolu yapmayı planlarken, ani bir kararla nescafeli yapmaya karar verdim. Kahve sever biri olarak hemen belirteyim, bugün gazetede okudum, kafein ciddi anlamda idrar söktürücüymüş. Kahve severler, bol su içmeye dikkat! Kaybedilen / atılan suyu telafi etmek lazım...

Bu bilgiyi de verdikten sonra, tarife geçebilirim:


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 fincan iri dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı nescafe
un 
kabartma tozu 
vanilya



Şekeri ve yumurtayı yüksek devirde köpürene kadar çırpın. Ardından diğer tüm malzemeleri karışıma ekleyip yavaş devirde hepsini karıştırın. Fincanlarınızın kenarlarını yağlayıp tabanına kek kağıdı koyun. Ben kupa ve cam bardak kullandım. Kek hamurunu, bardakların yasırını geçmeyecek şekilde dökün. Yukarıdaki resimdeki gibi yüksek bir tencereye bardakları koyun ve bardakların yarısına gelecek şekilde tencerenin içini su doldurun. Tancerenin ağzına bir havlu kapatın ve üzerine de kapağı yerleştirin. Açıklık kalmamasına dikkat edin, gerekirde kapağın üstüne bir ağırlık koyabilirsiniz. Ocağın altını açın, su kaynamaya başlayınca ( sesinden anlamak gerekiyor, kapağı hiç açmamalısınız ) ocağı kısın. Bu şekilde 20 dk pişirip ocağı kapatın. Ocak kapandıktan 15 dk sonra tencerenin kapağını açın. Soğuyunca da afiyetle yeyin. Zaten kenarları yapışmıyor, yapışanlar olursa da bir bıçak yardımıyla hafifçe kaldırırsınız.Afiyet olsun...




26 yorum:

  1. selamun aleykum:)

    fincan kekini yapanlarin sayisi arttikce,farkli lezzetler cikiyor bakiyorumda:))ellerine saglik.kekle ceviz cok yakisiyor.

    ikinci yaptigim fincan kekine findik eklemistim bende.tadina doyum olmuyor:)

    ellerine saglik hilal.goruntusude cok guzel olmus.artik haftada bir yaparsin:))malum bagimlilik yapiyor bu kek.ozellikle kucuk cocugu gelen misafirlere yaparsan cocuklar bayilir:)

    rahmana emanetsin.hayirli gunler diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. hilal bu ne nasılda güzel kabarmış böyle...hiç denemdeim ama verdiğin bilgiler doğrultusunda denemek isterim....çok güzel dörünüyor..yemeside keyiflidir bu kekin....ellerine sağlık tatlı m....

    YanıtlaSil
  3. maşaallah ne güzel kabarmışlar.
    eminim nescafeli de çok güzel olmuştur.
    sevgili rummanın bu tarifi gerçektende garanti tutuyor,anlayamazsın arkadaşım sayesinde bende bu tarifle tanıştım.
    kapağı açınca kabarmış mis gibi kekleri görünce insan nekadar mutlu oluyor dimi:))

    ellerine sağlık.
    ayrıca bardaktada çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  4. hilal bloğunu geziyordum ne güzel ben mutfağa gidiyorum şimdi bunları yapmaya:)

    YanıtlaSil
  5. selamun aleykum:)

    yemek yapalim mesaji gormedim sanma:))iyiki paylasmisim ve iyiki denemissin canim benim.hamd olsun hepimizde guzel sonuclarla karsilastik.hatta ilavelerimiz bile oldu:)

    hilal cahide ablam ve rummanin tencere pastais tarifide var.ben henuz kalip bulamadigim icin deneyemedim.onuda denemeni tavsiye ederim.
    rahmana emanet olun.

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık çok güzel kabarmış. Bu kekin sırrı tencerenin kapağını kesinlikle açmamak :) Ben de yapmıştım ama ölçüleri farklıydı. Bir de senin ölçülerinle deneyeyim. Afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
  7. hala kızı hatice22 Mayıs 2010 21:04

    eline sağlık çok güzel görünüyor ama anneminde dediği gibi yemeden bilemeyiz :)inş gelince yeriz

    YanıtlaSil
  8. bende bu tarife göre yapıyorum ama kakaolusunu ve fincanda bende çok seviyorum zaten kekin yeri bende ayrıdır
    ellerine sağlık canım seninkiler epey kabarmış maaşallah

    YanıtlaSil
  9. artik bu keki denemek farz oldu yani enfes oluyor herkesin anlatigina göre ellerine saglik seninkide süper olmus canim sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. KAKAOLUSUNU YAPIYORUM NESKAFELİDE HARİKA KOKUYORDUR :))ŞİFA OLSUN SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. Anlayamazsın
    kesinlikle haklısın, bağımlılık yapıyor. Aslında tam bir süpriz pasta, kapağın altından ne çıkacağını bilemiyor insan. güzellikleri görünce de bayılıyor:)

    YanıtlaSil
  12. Şehnaz
    canım çok teşekkürler, tadına douyum olmayan bir kek oluyor denemeni tavsiye ederim sevgiler...

    Yemek Yapalım
    kesinlikle haklısın, anlayamazsının yorumuna da yazdım, kesinlikle ytam bir süpriz pasta bu:)

    YanıtlaSil
  13. inciboncuk
    deneme sonuçlarını bizimle paylaşırsın değil mi:)

    Tiryaki
    Dene bak, vazgeçemeyeceksin:))

    YanıtlaSil
  14. Anlayamazsın
    denedim bile:) bugün yayınladım hatta sevgiler canım

    Yeşim
    canım senin keki de gördüm ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  15. hala kızı Hatice
    tamamdır mesaj alındı :))

    Sevim
    senin de elelrine sağlık Sevim, eminim seninki de harika oluyordur.

    Keskinli - ikizlerin annesi
    denemen lazım canım artık tüm arkadaşlar deniyor :)

    YanıtlaSil
  16. susamçörekotu
    kahve seven biri için gerçekten harika oluyor:)

    YanıtlaSil
  17. Hilal, kekini tarifine göre yaptım..ay o lezzet öyle..bayıldım

    YanıtlaSil
  18. hilal takıldım ben fincanlarla mı sunuluyor?

    YanıtlaSil
  19. Kaymaçina
    çok sevindim canım yaa beğenmenize sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Gücübe
    yok canım, ilk fotodaki gibi fincandan çıkarark servis yaptım. bir de farklı bir tarif yaptım :

    http://hilaltimur.blogspot.com/2010/05/ahududu-ve-cilekli-mini-pasta.html

    YanıtlaSil
  21. canım benim,cömert arkadaşım.sağolasın ellerine sağlık,çok teşekkürler 4 üde birbirinden güzel tariflerin yayındalar..gene beklerim.sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Hilal,

    Bencede bu keki yapmak gerek.Görüntü harika .Ellerine sağlık.
    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  23. Hilal çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, hemen denenecekler listeme alıyorum :)))

    YanıtlaSil
  24. Hello Very funny post...

    YanıtlaSil
  25. Brnimki güzel kabardi fakat islak islak kaldi. Neden olmuştur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malum suyun buharı ile piştiği için üzerinde hafif bir nem kalmışsa bu normal. ancak içi ıslak kalmışsa, sürelere azami dikkat gösterin derim. İçi pişmemişse 25 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatın ve 15 dakika tencerenin kapağını açmadan bekleyin. afiyet olsun

      Sil

Related Posts with Thumbnails