Siz de mısır sevenlerden misiniz? Ben öyle severim ki, mevsimi geldiğinde elimden düşürmem. Yazdan da bolca alıp depfreeze koyarım. İşte artık son mısırlarımı yemenin vakti geldi, çünkü mısır mevsimi yaklaştı. Dondurucudan çıkardığım mısırlar ile, hazır satılan bardakta mısır keyfini evde denemeye karar verdim, bir deneme yaptım ve gerçekten beğendik. Size de tavsiyem, deneyin, eminim beğeneceksiniz...
Malzemeler:
Mısır
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Tereyağ
Acısos
Mısırı tencerede ( düdüklüde değil ) haşlayın. Sıcak sıcak alıp üzerine hemen tereyağı gezdirin. Yağı her tarafına sürün. Ardından kara ve kırmızı biberi ve tuzu ekleyin.Acısostan da biraz üzerine sürün. Dilerseniz tuzot ve nar ekşisi de kullanabilirsiniz. Soğumadan afiyetle yeyin.
deniycem canım ama mevsimi geldiğinde:)
YanıtlaSilHilalcim, bende bir ödülün var canım...
YanıtlaSilCanım yapılırmı bu bana nerden bulucam şimdi mısırı ben..:(
YanıtlaSilHayırlı cumalar canım...:)
offff harika görünüyor yavv mnmm hmmm.deneyeceğim teşekküler.
YanıtlaSiltakipteyim.
Hilalcim merhaba canım!!!
YanıtlaSilSayfamı ziyaret etmişsin çok teşekkür ederim bende sama iadeyi ziyarete geldim...Bayıldımmmmmm
hem mühendis,hem anne,hem eş,hem dört dörttlük ne diyeyim bin maşallah.....
Görüşmek üzere sevgiler....
yabancı filmde görmüştüm akşam yemeğinde etin yanında haşlanmış mırısa tereyağ sürüp yiyolardı :) o günden sonra en favori mısır yeme şeklim odur:D
YanıtlaSilafiyet olsun (ooof çok canım çekti yaa:)
Tiryaki
YanıtlaSilpatates, mısır, kahve:) bu konularda aynıyız senle:)
Yetenek-sizin
elbette, mevsimsiz yiyeceklere hayır.. dondurucudan çıkanlar hariç:)
Tibet'in annesi
çok teşekkürler canım aldım kabul ettim
Rumma
YanıtlaSil1 tane kaldı dondurucumda, iste hemen yollarım ben sana can arkadaşım
Ayşegül
hoşgeldin arkadaşım, dene bence sonra bırakamayacaksın ben müptelası oldum:)
Tatesal
YanıtlaSilteveccühün tatesal, çok teşekkürler. hoşgeldin yine beklerim
biyaşımadahagirdim
etin yanında patatesi ço kseverim, mısırı denemedim ama eminim güzel olur mısır da...
bende mısır delisiyim pazara giderim onca yükün üstüne birde bir torba mısır yüklenir ahlaya vahlaya taşırım.sonrada afiyetle sabah akşam yerim.
YanıtlaSilben haşlayıp ayıklayıp öyle buzluğa atıyorum servis öncesi ısıtınca çok güzel oluyor..
ellerine sağlık..
ısırmak geldi içimden yapılmaz ki :) ben sade tuzlu ve kırmızı biberli severim MMMm :)
YanıtlaSilİç Ses
YanıtlaSilaslında bend e ayıklamak istedim ama olmadı. çok yumuşak taneler, süt mısır olunca elimde patladılar:) pişirmeden önce mi ayıklasam ki?
Gücübe
Güneşcim sana sade tuz ve biberli yaparım o halde:)
Uff olsa da yesem :) Çok severim fakat genetiğiyle oynanmış mısırlar yüzünden uzun zamandır yemiyorum. O arabalarda satılan mısırların berbat kokusu mısırdan soğuttu beni iyice :( Bu fikir harika bu sene deneyim bakalım :)
YanıtlaSil