Makarna Köftesi


Kendi kendime türettiğim tariflerimden birisi bu...
İnsan düşününce herşeyin cevabını buluyor aslında...
Bir makarna yapmıştım, bitiremedik, arttı.
Makarnanın sonradan ısıtılması da malum pek iyi olmuyor, ee nasıl değerlendirsek?
Düşündüm, taşındım, fırında makarna yapayım dedim ama bu sıcaklarda mümkün değil onu yiyemeyiz.
Sonra aklıma böyle bir köfte yapmak geldi...


Malzemeler:
Artan makarna ( ben Selva yüksük makarna kullandım ) ( 2 su bardağı kadar )
3 kibrit kutusu beyaz peynir
1 yumurta
kuru dereotu ve maydonoz ( taze de kullanabilirsiniz )
tuz

Üzeri için
Galeta Unu ( bayat ekmekleri kurutun, blendırda çekin, hepsi bu )

Makarnayı bir kaba alın, elinizle yoğurarak biraz boylarını küçültün. İçine yumurtayı, peyniri, dereotunu, maydonozu ve tuzu da ekleyip karıştırın. Köfte şeklini vererek kendi yaptığınız galeta ununa dışını bulayın ve kızgın yağda kızartın.

Yapımı ve pişirmesi sadece 10-15 dakika, çok pratik ama çok çok lezzetli oldu, inanamadım:) Bir an için patates krokete bile benzettim.

Kesinlikle tavsiye ederim, artan makarnalarınızdan deneyin, eminim çok seveceksiniz.

Afiyetle...

Not: Fotoğraftaki o yeşil yapraklar, özellikle zeytine çok çok yakıştırdığım fesleğen yaprakları.

25 yorum:

  1. sevgili hilal çok güzel eminimki lezzetide güzeldir süpersin

    YanıtlaSil
  2. Böyle değişik şeylerden bana da yapsana =)

    YanıtlaSil
  3. Gönül
    çok teşekkürler Gönül'cüm, sevgiler

    Urfa Tutkunu
    hafta sonuna buyur gel hayatım :)

    YanıtlaSil
  4. Zeynep Aydoğan20 Ağustos 2010 09:38

    çok harika bir buluş. eminim tadı da anlattığın gibidir.. en kısa zamanda denicem hilalcim :)

    YanıtlaSil
  5. Çok ilginç kırk yıl düşünsem aklıma gelmez makarnadan köfte yapmak. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. afiyet olsun, nekadar üreticisin,
    makarnayı sevdiğim için eminim lezzeti de çok güzeldir.

    YanıtlaSil
  7. Zeynep Aydoğan
    çok teşekkürler Zeynep, denemen dileklerimle sevgiler

    Mahperi
    inan ben de baya düşündüm de sonunda buldum:)) hep aynı tarifler olmasın hayatımızda :))

    YanıtlaSil
  8. Elif-Kayra
    çok teşekkürler Elif, emin ol çok lezzetliydi, sevgiler canım

    YanıtlaSil
  9. inanın benim makarnalarıma hep kalır harikasın mutlaka denicem:)

    YanıtlaSil
  10. Yemek Vakti Aylin
    çok teşekkürler Aylin, makarna ısıtılmıyor en iyisi değişik şekillerde değerlendirmek.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Tiryaki
    o halde şimdiden afiyet olsun Tiryakicim, sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ooo tuttum bu fikrii.. bizede annem börek yapardı genelde :) bu da iyiymiş kuzum.. fikrine sağlıkk

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel bir tarif.Çok güzel görünüyor. Leziz ve iştah açıcı Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  14. ay nerden gelir aklına böyle değişik yemekler Hilal
    benim kırk yıl düşünsem aklıma gelmez,eline sağlık

    YanıtlaSil
  15. Çelebi 74
    börek de iyi fikir, ben de yapayım dedim de işte yenmez o da kalır sonra onu ne yapcam :)) annenin ellerine sağlık Çelebim, sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Fuat Gencal
    çok teşekkürler Fuat Bey, saygılar

    YanıtlaSil
  17. hilalcim ne kadar değişik...denenmeli..nefis görünüyor...ellerine sağlık tatlım...

    YanıtlaSil
  18. artan makarnayı degerlendirmek ben buna derim.harikaaa.ellerinize saglık.

    YanıtlaSil
  19. eline sağlık.tam senin gibi üretken birine yakışır bir tarif olmuş :)

    YanıtlaSil
  20. sizi kutluyorum böylesine güzel bir tarif ve artan yemeği değerlendirme...
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  21. Şehnaz
    çok teşekkürler Şehnazcım, sevgiler canım


    Hunerlieller
    çok teşekkürler güzel yorumunuz için,sevgiler

    YanıtlaSil
  22. İçses
    çok teşekkürler canım, bilmukabele, sevgiler


    Yemekbiraşk
    çok teşekkürler arkadaşım güzel yorumun için sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Gerçekten orjinal bir tarif, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  24. hilalcim bende ilk kez deniyorum..hiç bilmiyorum...sonucu açıklarım inşallah...

    YanıtlaSil