Bayatlamayan Poğaça Tarifi



Aradığım tarifi buldum desem yanlış olmaz. Poğaça mevzusu bende bir ukte idi. Evet güzel poğaçalar yapmıştım şimdiye kadar ama açıkçası birçoğu ertesi güne bayatlamış gibi olurlardı. Ya da şöyle söyleyim, bu poğaça kadar taze kalanını hiç görmemiştim. Poğaçalar pişer pişmez dayanamadım 5 tane birden yedim :) Abartmışım biraz öyle değil mi:) Nasıl olsa bu aralar bol yemek için bahanem de hazır :) Doğumdan önce almadığım kiloları doğum sonrası alırsam şaşırmayacağım kendime:) Neyse, lafı fazlaca uzatmadan hemen tarife geçiyorum. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun :)

Malzemeler:

  • 1 küçük paket kuru maya
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzerine:
yumurta sarısı ve susam

Yapılışı:

  • Un hariç diğer malzemeleri bir kabın içine alıp karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar eklemeye devam edin.
  • Hamuru mayalanması için ılık bir ortama bırakın. Ben hamuru fırında mayaladım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
  • Biraz daha bekletip tepside de mayalanmasını beklerseniz daha güzel olur.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyin.
  • 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyetle...


17 yorum:

  1. Hemen deneyeceğim Hilal'cim. İçine iç malzemesi koymamışsın dikkatimi çekti. Tercihin mi tarif mi böyle. Ona göre yapayım. Afiyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
  2. Hemen deneyeceğim Hilal'cim. İçine iç malzemesi koymamışsın dikkatimi çekti. Tercihin mi tarif mi böyle. Ona göre yapayım. Afiyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
  3. mayazedeyim poğaça yapamıyorum ama bunlar harika. ellerine sağlık Hilal.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  4. ne güzel olmuş bu poğaçalar. Elerin dert görmesin sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Elinize saglik. Bayatlamamasi cok iyi uzun sure kalir. Gerci hengi evde poaca uzun sure kalir bilmiyorum.
    Bebeginiz hayirli olsun anali babali buyusun insallah.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. poğaçalar çok hoş ve muntazam görünüyor..
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. harika kabarmışlar. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Hayal arkadaşlarım

    ben bu şekilde tercih ettim. içli de yapılabilir tabiki. ama ben bu kez içi boş, piştikten sonra içine kaşar koyarak servis yapmayı istedim.

    sevgiyle

    Leyla'nın kahve dükkanı

    yeni instant mayaları direk una karıştırıp çok güzel mayalılar yapabilirsin arkadaşım. sevgiyle

    YanıtlaSil
  9. Tombul tarifler

    çok teşekkürler, sevgiler

    Mutfak dili

    kesinlikle haklısınız :) poğaçalar bayatlamaya bile kalmıyor çoğu zaman:)

    YanıtlaSil
  10. Sevgi

    çok teşekkürler arkadaşım

    Nilhan

    sağolasın Nilhan, sevgiyle

    YanıtlaSil
  11. bir sürü bayatlamayan poğaca tarifi denedim ama ertesi güne hepsi bayatladı bide tarifinizi deneyeceğim sonucu yazarım size :) çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Size cok tesekkur ederim hemen denedim gerçekten dediğiniz gibi cok güzel oldu ve bayatlamadi emeginize saglik

    YanıtlaSil
  13. Size cok tesekkur ederim hemen denedim gerçekten dediğiniz gibi cok güzel oldu ve bayatlamadi emeginize saglik

    YanıtlaSil
  14. ben denedim çok güzel ve çok lezzetli oluyor herkesde çok beğeniyor herkese tavsiye ediyorum. :))

    YanıtlaSil
  15. Bende şimdi yaptım bakalım nasıl olacak :)

    YanıtlaSil
  16. Peki bu poğaçalar buzluğa atılır mi şimdi yoğurdum pek maya beceremeyenlerdeni m eğer tutarsa minnettar kalıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atın buzluğa, ben atıyorum hiç bir şey olmuyor. Afiyet olsun

      Sil