Aradığım tarifi buldum desem yanlış olmaz. Poğaça mevzusu bende bir ukte idi. Evet güzel poğaçalar yapmıştım şimdiye kadar ama açıkçası birçoğu ertesi güne bayatlamış gibi olurlardı. Ya da şöyle söyleyim, bu poğaça kadar taze kalanını hiç görmemiştim. Poğaçalar pişer pişmez dayanamadım 5 tane birden yedim :) Abartmışım biraz öyle değil mi:) Nasıl olsa bu aralar bol yemek için bahanem de hazır :) Doğumdan önce almadığım kiloları doğum sonrası alırsam şaşırmayacağım kendime:) Neyse, lafı fazlaca uzatmadan hemen tarife geçiyorum. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun :)
Malzemeler:
- 1 küçük paket kuru maya
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzerine:
yumurta sarısı ve susam
Yapılışı:
- Un hariç diğer malzemeleri bir kabın içine alıp karıştırın.
- Unu azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar eklemeye devam edin.
- Hamuru mayalanması için ılık bir ortama bırakın. Ben hamuru fırında mayaladım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
- Biraz daha bekletip tepside de mayalanmasını beklerseniz daha güzel olur.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyin.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyetle...
Hemen deneyeceğim Hilal'cim. İçine iç malzemesi koymamışsın dikkatimi çekti. Tercihin mi tarif mi böyle. Ona göre yapayım. Afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilHemen deneyeceğim Hilal'cim. İçine iç malzemesi koymamışsın dikkatimi çekti. Tercihin mi tarif mi böyle. Ona göre yapayım. Afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilmayazedeyim poğaça yapamıyorum ama bunlar harika. ellerine sağlık Hilal.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
ne güzel olmuş bu poğaçalar. Elerin dert görmesin sevgilerimle...
YanıtlaSilElinize saglik. Bayatlamamasi cok iyi uzun sure kalir. Gerci hengi evde poaca uzun sure kalir bilmiyorum.
YanıtlaSilBebeginiz hayirli olsun anali babali buyusun insallah.
Sevgiler..
poğaçalar çok hoş ve muntazam görünüyor..
YanıtlaSilellerine sağlık..
harika kabarmışlar. ellerine sağlık
YanıtlaSilHayal arkadaşlarım
YanıtlaSilben bu şekilde tercih ettim. içli de yapılabilir tabiki. ama ben bu kez içi boş, piştikten sonra içine kaşar koyarak servis yapmayı istedim.
sevgiyle
Leyla'nın kahve dükkanı
yeni instant mayaları direk una karıştırıp çok güzel mayalılar yapabilirsin arkadaşım. sevgiyle
Tombul tarifler
YanıtlaSilçok teşekkürler, sevgiler
Mutfak dili
kesinlikle haklısınız :) poğaçalar bayatlamaya bile kalmıyor çoğu zaman:)
Sevgi
YanıtlaSilçok teşekkürler arkadaşım
Nilhan
sağolasın Nilhan, sevgiyle
bir sürü bayatlamayan poğaca tarifi denedim ama ertesi güne hepsi bayatladı bide tarifinizi deneyeceğim sonucu yazarım size :) çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık
YanıtlaSilSize cok tesekkur ederim hemen denedim gerçekten dediğiniz gibi cok güzel oldu ve bayatlamadi emeginize saglik
YanıtlaSilSize cok tesekkur ederim hemen denedim gerçekten dediğiniz gibi cok güzel oldu ve bayatlamadi emeginize saglik
YanıtlaSilben denedim çok güzel ve çok lezzetli oluyor herkesde çok beğeniyor herkese tavsiye ediyorum. :))
YanıtlaSilBende şimdi yaptım bakalım nasıl olacak :)
YanıtlaSilPeki bu poğaçalar buzluğa atılır mi şimdi yoğurdum pek maya beceremeyenlerdeni m eğer tutarsa minnettar kalıcam
YanıtlaSilAtın buzluğa, ben atıyorum hiç bir şey olmuyor. Afiyet olsun
Sil