Fırın artık kek için kullanılmıyor bizde:) Çünkü bardakta kek hem pratik, hem daha granti, hem de yumuşacık oluyor. Geçen gün yaptığım kakaolu keki her yiyen brownie sandı. Çünkü bardakta yapılan kek nemli oluyor, enfes oluyor.. İşte tarifi:
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
4 kaşık kakao
un
kabartma tozu
vanilya
Şekeri ve yumurtayı yüksek devirde köpürene kadar çırpın. Ardından diğer
tüm malzemeleri karışıma ekleyip yavaş devirde hepsini karıştırın. Bardakların kenarlarını yağlayıp tabanına kek kağıdı koyun. Kek hamurunu, bardakların yasırını geçmeyecek
şekilde dökün. Yüksek bir tencereye bardakları
koyun ve bardakların yarısına gelecek şekilde tencerenin içini su
doldurun. Tancerenin ağzına bir havlu kapatın ve üzerine de kapağı
yerleştirin. Açıklık kalmamasına dikkat edin, gerekirde kapağın üstüne
bir ağırlık koyabilirsiniz. Ocağın altını açın, su kaynamaya başlayınca (
sesinden anlamak gerekiyor, kapağı hiç açmamalısınız ) ocağı kısın. Bu
şekilde 20 dk pişirip ocağı kapatın. Ocak kapandıktan 15 dk sonra
tencerenin kapağını açın. Soğuyunca da afiyetle yeyin. Kesinlikle brownie tadı oldu, enfes oluyor tavsiyemdir.
Diğer kek tariflerim için buyrun buradan...
Diğer kek tariflerim için buyrun buradan...
Hilacim benim tariflerimdede var nemli ıslak bir kek oluyor.Eline sağlık sevgiler..
YanıtlaSilhiç denemedim bardakta bir ara denicem.Ben keklerden bir tek brownie severim ellerine sağlık
YanıtlaSilBende kaç gündür browni hayali kuruyorum. Tencerede hiç denemedim. Akşam eve gidince ilk işim bu kekleri yapmak.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Harika olmuş, ellerinize sağlık, tam bir kişilik, değişik ve tatlı:)
YanıtlaSilCanım şahane görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSildeneme
YanıtlaSildeneme
YanıtlaSilelinize sağlık, tarifi aldım en kısa zamanda deneyeceğim :)
YanıtlaSilocakta yapılana ilk defa rastladım ve çok şaşırdım
YanıtlaSilellerinize sağlık
Hilalcim nefis nefis bir kek olmuş ellerine sağlık nasıl kabarmış öyle hımmmm.... öptüm...
YanıtlaSilhilalbu nasıl güzel bir browni olmuş....harikasın arkadaşım....ellerine sağlık..
YanıtlaSilmuhteşem görünüyor.. aldım tarifi saol şekerim..
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş bende yaptım şimdi soğuyor en kısa zamanda bloğumda yayınlıycam tarif için teşekkürler...
YanıtlaSilÇok beğendim ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok pratik, estetik ve lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilbunu deneyeceğim.
Fincanda keki duydum ama bardakta olanı hiç duymamıştım. İkisinide deneyeceğim. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilMerak ediyorum da keklerin bardaktan çıkması zor olmuyor mu? Bardaklar soğuyunca mı keki çıkartıyoruz?
YanıtlaSilMehmet bey, bardak tabanına kek kağıdı koyup, bardak kenarlarını da yağladıktan sonra hiç sorun olmuyor. soğuyunca çıkardıklarım da oluyor sabırsızlık edip hemen çıkardıklarım da:)) her ikisi de kolay oluyor.
YanıtlaSilne garip burnum dibindeki tarifi görmemişim ellerine sağlık harika bir görüntü.(su bardağı kekine yeni başladıkta:)
YanıtlaSilBENDE ŞU AN TENCERE KEKİ YAPIYORUM VE NASIL OLACAĞINI ÇOK MERAK EDİYORUM.
YanıtlaSilben simdi keki yaptım inanın süper oldu sadece tarife uyun 20 dk pişirin 15dk bekletin ve fırındaki gibi kurutmuyoo yumusacık tavsiye ederim .....
YanıtlaSilbende yaptım tavsiye ederim
SilTarifinizi denedim ve sonuç harikaydı teşekkür ederim, oğlumda çok sevdi önemli olan da buydu zaten:)
YanıtlaSilPeki un miktarı ne kadar olacak? Kesin bi ölçü verirseniz çok mutlu olurum. =) Çünkü hemen yapmak istiyorum ama un miktarını kesin bilmeden keki tutturup tutturamayacağım konusunda çok emin değilim. Teşekkürler.
YanıtlaSilmiktarı kesin olarak söylemem için tarifi ölçerek denemem lazım ancak şu şekilde belirtebilirim, kek hamuru kıvamında olacak. yoğun akışkan, umarım anlatabilmişimdir.
Sil