Evde saç böreği yapmanın en pratik yolu, hemen ufak börekler yapıp tavada pişirmek. Üstelik gerçeğinden bir farkı da olmuyor bence. Orjinalinden tek bir farkı var o da biraz ufak olması:) Hemen yapılışını anlatıyorum:
Hamur malzemeleri:
1 kg un
1 yemek kaşığı kuru maya
Bir tutam tuz
Yeterince ılık su
İç Malzemeleri:
Peynir - varsa tulum peyniri çok güzel oluyor
İncecik doğranmış kuru soğan
1 adet yumurta
Kuru nane
Hamuru güzelce yoğurduktan sonra mayalanması için bir beze sarın. Hamur mayalanırken diğer tarafta yumurtayı, naneyi, peyniri ve incecik doğradığınız soğanı bir kabın içinde karıştırın. Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde bezeler tutup üzerine bir bez örtün. Hamuru açacağınızda altına ve üstüne un serpin ve ince bir şekilde hamuru oklava ile açın. Hamur açıldıktan sonra bir yarısına iç malzemesini koyun. Diğer yarısını içli tarafın üstüne kapatıp kenarlarını parmaklarınızla vurarak iyice birleştirin.
Bir tavanın içine sırayla börekleri koyun ve iki tarafını birlikte pişirin. Piştikten sorna tereyağ ile güzelce yağlayın. Sıcak sıcak ayranla birlikte yeyin.
Afiyet olsun :)
nerde ben de o yetenek...Bu böreği annem çok ama çok güzel yapar,bize de afiyetle yemek düşer.Size de afiyet olsun:)
YanıtlaSilhilalcim ellerine sağlık canım,
YanıtlaSilyine döktürmüşsün...
enfes görünüyor ellerine sağlık:))
YanıtlaSilÇok güzeller, bayılırım :)
YanıtlaSil