Evde kek sevenler çok olunca pratik tarifler çok işe yarıyor. En pratik kek tarifi de bence tencere keki. Hem yumuşacık, hem de şipşak hazır oluyor. Türkçe adını bilemediğim için blueberry diyeceğim. Oğlum yesin diye blueberry almıştım ama bizim minik pek rağbet etmedi:) Ben de bir süre ortadan kaldırdıktan sonra kekin içinde bunları yedirebileceğimi düşündüm. Hakkaten de plan işe yaradı:) O kek yediği için, ben de ona blueberry yedirdiğim için mutlu olduk :) Şimdi hemen tarife geçiyorum:
Malzemeler:
(4 su bardağı kek için)
1 yumurta
yarım bardak şeker
yarım bardaktan biraz az sıvıyağ
Yarım bardak süt
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Yarım bardak blueberry
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Şeker ve yumurtayı çatalla 1 dakika kadar çırpın.
Diğer tüm malzemeleri ( un, kabartma tozu, vanilya ve blueberry hariç ) ekleyip karıştırın.
En son unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve blueberry ekleyip karıştırın.
su bardaklarının içini yağlayıp dibine kek kağıdı koyup kek hamurunu dökün.
Derince bir tencereye bardakları koyup, bardakların yarısına kadar su koyun.
Tencerenin kapağına bir havlu koyup kapağını örtün. Ocağı açın.
Kaynama sesi gelince ocağı kısın, 25 dk pişmeye bırakın.
Piştikten sonra ocağın altını kapatıp 10-15 dk demlenmesi için kapağı açmayın.
Afiyetle...
Ekleme: Blueberry'nin Türkçe adının yaban mersini olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım :)
harika görünüyor ellerine sağlık benim için de fikir oldu blueberryi yedirme şekli ayrıca bu şekilde yapılan bir kekle ilk kez karşılaşıyorum ve seni alkışlıyorum :)
YanıtlaSilHarika gorunuyor. Blueberry de keklere cok yakiisr dogrusu
YanıtlaSilEllerien saglik
Sevgiler
Sefa
nası yani bardaklar çatlamıyo mu hayret ettim:))
YanıtlaSiltencere kekini ilk duyuyorum hilal,eline sağlık canım :)
YanıtlaSilbende deniycem kısmetse,öperim :)
bardaklar çatlamıyodur da, keki çıkarırken parçalanmaz mı? keşke tatilden önce okusaydım, fırın yoktu orada ne güzel yapardım tencere keki :) tencere böreği yaptım da kek hiç aklıma gelmezdi :))
YanıtlaSilTombul tarifler
YanıtlaSilçok teşekkürler sevgiler. Bu arada yapım aşamalarını :
http://hilaltimur.blogspot.com/2010/05/tencere-keki.html
http://hilaltimur.blogspot.com/2010/05/nescafeli-fincan-keki.html
http://hilaltimur.blogspot.com/2010/07/bardakta-brownie.html
bu linklerimden görebilirsiniz. sevgiler.
Lezzet sefası
YanıtlaSilevet haklısınız, çok yakıştı. oğluma da yedirebildim bu sayede :) sevgiler
Maviii
çatlamıyor. üstteki yorumumda yapım aşamalarını fotoğrafladığım linkleri de verdim. bakarsanız daha açıklayıcı olur sanırım
Naz'ın Annesi
denemeni şiddetle tavsiye ederim. pratik ve nefis oluyor.
Anne kaleminden
bardakları yağlayıp içine küçük kek kağıtlarından koyuyorum. çıkarırken de etraflarından bir bıçak yardımıyla geçip dikkatlice çıkarıyorum. kırılma olmuyr. sevgiler canım
Ben antika düdüklüm de kek yapıyorum ekmek gibi kocaman ve yumuşacık oluyor,bunu da mutlaka denicem,ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSil