Öncelikle hemen itiraf etmeliyim, ne zamandır yemek bloglarına bakmamaya çalışıyorum. Nedeni malum, doğum sonrası üzerime miras kalan kilolardan kurtulmaya çalışırken, kendimi frenlemişken bir de mis gibi mamalar görmeye tahammülüm yok. Hele kakaolu kekler, yaş pastalar. Aman aman :D
Evde pasta yapımına da bir süredir ara vermiş durumdayım, minimum düzeyde, gerektiği kadar yapıyorum artık. Hani 5 çaylarını vs kaldırdım rafa bir süreliğine. Tabi misafir zamanları istisnai durumlar dahilinde. Bu börekleri de geçen haftasonu gelen dostlarım için yaptım. Bu haftasonu gelecek misafirlerime de bunun bir değişik versiyonu geldi aklıma, ondan yapmayı planlıyorum bakalım nasipse :)
Malzemeler:
2 yufka
İç Malzemesi:
Peynir
Maydonoz - ince ince doğranmış
Sosu için:
1 bardak süt
1 yumurta
çok az sıvıyağ ( 2 yk kadar )
yarım çay kaşığı karbonat ( veya kabartma tozu da koyabilirsiniz )
Yapılışı:
- Yufkaları ortadan ikiye bölüp avucunuza alın ve bir makas yardımıyla ince ince kesin.
- Her bir muffin kalıbının tabanına minik bir parça kesilmemiş yufkadan koyun.
- Bir tutam kesilmiş yufkadan alıp kalıbın tabanına yerleştirin.
- Bu yufkaların üzerine iç malzemesinden ekleyin ( peynir + maydonoz )
- Üzerine kesilmiş yufkalardan ekleyin ve en üstten 1 yk. sos malzemesi dökün.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırının alt tarafına yakın koyun ki alt tarafı da pişmiş olsun.
Not: Ben üzerine yumurta sürmek istiyordum ama unutmuşum. Bu kez yaptığımda yumurtalı deneyeceğim. Umarım güzel sonuç alırım. Hadi hayırlısı...
Ellerine sağlık arkadaşım çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL ALDIM
YanıtlaSil:)))
Doğumdan 2 yıl sonra kiloma ulaştım. 20 kilo almıştım. :)
YanıtlaSilBu arada tarifinde denenesi bir şey.
çok şık ve güzel bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR
YanıtlaSilELLİNİZE SAĞLIK