Dostları özlemle kucaklamayı unutmaÇocuk sevmeyi çiçek koklamayı unutmaEn zorlu anındayken bile kavganınGökyüzüne bakmayı unutma...
A.Behramoğlu
Ne kadar koşturmacalı hayatlarımız var her birimizin. Vakitsiziz... Belki de bahanemiz bu. Her ne olursa olsun nedeni, pek bir yoğunuz... Yapacak öyle çok işimiz var ki, bir türlü yetiştiremiyoruz... Şöyle düşünmeli belki de, ya yapacak hiç işimiz olmasaydı, hiçbir meşgalesi olmayan insan ne yapar düşünsenize... Dert yanmamalı sanırım işten güçten. Ama arada bir, Ataol Behramoğlu'nun da dediği gibi, kaldırıp başını gökyüzüne bakmalı... Unutmayalım diye, unutmayım diye, kendime düştüm bu notu... Kalp kırmadan, burada çok az vaktimiz olduğunu kabullenerek, bir gün göçüp giderken, geride kalan hatıralarda hep güzel anılmak, hep iyi hatırlanmak için... Kırmadan, incitmeden yaşamayı öğrenelim..
Gelelim bugünkü tarifimize. Ben Sergül'de gördüm, denedim ve gerçekten çok çok beğendim. Hemen tarife geçiyorum. Siz de ev yapımı çıtır çıtır cips yapmak isterseniz buyrun:
Malzemeler:
Kızartmalık sıvıyağ
1/4 paket çubuk makarna
Çeşni/karabiber ( veya sadee kırmızı ve karabiber + tuz kullanabilirsiniz )
Yapılışı:
- Sıvıyağı tavaya alın ve ocağı açın.
- Yağ kızdığnda, altını biraz kısın ve ikiye böldüğünüz çubuk makarnalarınızı maşa ile karıştırarak kızartmaya başlayın.
- Kızardıklarında bir kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını kağıt havlu ile alın.
- Üzerine soğumadan dilediğiniz baharatları dökün ve harmanlayın ki tüm makarnalara baharat bulaşsın.
- Soğuyunca afiyetle yeyin.
Ben fazla yaptığımda 2 gn yediğimiz oluyor. Ama poşete koymayın, açıkta bekleyince birşey olmuyor.
Afiyetle...
elinize sağlık nefis olmuş ben de yapsam güzel olur muki
YanıtlaSilnasil yani cok degisikmis:)
YanıtlaSilçubuk kraker zannettiğim bu çubukların makarna olduğunu görünce oo şaşırdımm..
YanıtlaSilFarklı bir tarif. Lezzetli görünüyor fakat bunlar bize bol bol kalori olarak gelmez mi? Geldimi de gitmiyor haylaz :-( tontiş olduk zaten. Hep de lezzetli şeyler kilo yapar :-(
YanıtlaSilYinede bu tarif yenir yenir, acılı baharatlı mis gibi. Afiyet olsun.
aaaa once haşlayacaksın falan sandım.bayağı bayağı katur kutur bişi olmuyormu bu..fazl tuketmemek lazım ama . ben bir oturuşta hepsini yersem bi paket makarna yemiş oluruz yaw..
YanıtlaSilama sunum olarak çok hoş
ellerinize sağlık
vay bee ne akıllıca fikir
YanıtlaSilNe ilginç fikir...yağı çok emiyor mu peki burdan çok hoş görünüyor da:)))
YanıtlaSilvayyyy
YanıtlaSilvayyyy
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzel görünüyor.. denemekte fayda var sanırım... sevgilerimle
YanıtlaSililginç.... mutlaka deneyeceğim:)
YanıtlaSilharikaaaaaaaa bi fikir buuuuuuuu :)
YanıtlaSilama pişiyomu ki
yani çiğ kalmıyomu merak ettim
önce biraz haşlamaya gerek varmı..?
çıtır çıtır oluyor, haşlayarak denemedim hiç. belki o da güzel olabilir.
Silne güzel bir fikir bu Hilal cim,hemen deniyeceğim :) eline sağlık :)
YanıtlaSilFarklı bir tarif olmuş doğrusu :) Anlatım için teşekkürler.
YanıtlaSilGerçekten çok hoş gözüküyor ne yalan söyliyim ben de çubuk kraker sandım ilk bakışta ama açıkcası çok ta merak ettim fakat benim gibi merak edenlerde ne yazık ki yanıt alamamış haşlamadan mı peki haşlamadan çok sert olmazmı lütfen yaptım diyen arkadaşlardan yanıt gelirse seviniriiim !!!
YanıtlaSilhaşlamadan yapılıyor, Direk kızgın yağa atıp kızartıyor, çıkardıktan sonra da sosluyorsunuz.
Sil