Ev Yapımı Çıtır Cips



Dostları özlemle kucaklamayı unutma
Çocuk sevmeyi çiçek koklamayı unutma
En zorlu anındayken bile kavganın
Gökyüzüne bakmayı unutma...
                                               A.Behramoğlu


Ne kadar koşturmacalı hayatlarımız var her birimizin. Vakitsiziz... Belki de bahanemiz bu. Her ne olursa olsun nedeni, pek bir yoğunuz... Yapacak öyle çok işimiz var ki, bir türlü yetiştiremiyoruz... Şöyle düşünmeli belki de, ya yapacak hiç işimiz olmasaydı, hiçbir meşgalesi olmayan insan ne yapar düşünsenize... Dert yanmamalı sanırım işten güçten. Ama arada bir, Ataol Behramoğlu'nun da dediği gibi, kaldırıp başını gökyüzüne bakmalı... Unutmayalım diye, unutmayım diye, kendime düştüm bu notu... Kalp kırmadan, burada çok az vaktimiz olduğunu kabullenerek, bir gün göçüp giderken, geride kalan hatıralarda hep güzel anılmak, hep iyi hatırlanmak için... Kırmadan, incitmeden yaşamayı öğrenelim.. 



Gelelim bugünkü tarifimize. Ben Sergül'de gördüm, denedim ve gerçekten çok çok beğendim. Hemen tarife geçiyorum. Siz de ev yapımı çıtır çıtır cips yapmak isterseniz buyrun:

Malzemeler:

Kızartmalık sıvıyağ
1/4 paket çubuk makarna
Çeşni/karabiber ( veya sadee kırmızı ve karabiber + tuz kullanabilirsiniz )

Yapılışı:


  • Sıvıyağı tavaya alın ve ocağı açın. 
  • Yağ kızdığnda, altını biraz kısın ve ikiye böldüğünüz çubuk makarnalarınızı maşa ile karıştırarak kızartmaya başlayın.
  • Kızardıklarında bir kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını kağıt havlu ile alın.
  • Üzerine soğumadan dilediğiniz baharatları dökün ve harmanlayın ki tüm makarnalara baharat bulaşsın.
  • Soğuyunca afiyetle yeyin. 
Ben fazla yaptığımda 2 gn yediğimiz oluyor. Ama poşete koymayın, açıkta bekleyince birşey olmuyor.

Afiyetle...


17 yorum:

  1. elinize sağlık nefis olmuş ben de yapsam güzel olur muki

    YanıtlaSil
  2. nasil yani cok degisikmis:)

    YanıtlaSil
  3. çubuk kraker zannettiğim bu çubukların makarna olduğunu görünce oo şaşırdımm..

    YanıtlaSil
  4. Farklı bir tarif. Lezzetli görünüyor fakat bunlar bize bol bol kalori olarak gelmez mi? Geldimi de gitmiyor haylaz :-( tontiş olduk zaten. Hep de lezzetli şeyler kilo yapar :-(
    Yinede bu tarif yenir yenir, acılı baharatlı mis gibi. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. aaaa once haşlayacaksın falan sandım.bayağı bayağı katur kutur bişi olmuyormu bu..fazl tuketmemek lazım ama . ben bir oturuşta hepsini yersem bi paket makarna yemiş oluruz yaw..
    ama sunum olarak çok hoş
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. vay bee ne akıllıca fikir

    YanıtlaSil
  7. Ne ilginç fikir...yağı çok emiyor mu peki burdan çok hoş görünüyor da:)))

    YanıtlaSil
  8. elinize sağlık çok güzel görünüyor.. denemekte fayda var sanırım... sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. ilginç.... mutlaka deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  10. harikaaaaaaaa bi fikir buuuuuuuu :)
    ama pişiyomu ki
    yani çiğ kalmıyomu merak ettim
    önce biraz haşlamaya gerek varmı..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çıtır çıtır oluyor, haşlayarak denemedim hiç. belki o da güzel olabilir.

      Sil
  11. ne güzel bir fikir bu Hilal cim,hemen deniyeceğim :) eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Farklı bir tarif olmuş doğrusu :) Anlatım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten çok hoş gözüküyor ne yalan söyliyim ben de çubuk kraker sandım ilk bakışta ama açıkcası çok ta merak ettim fakat benim gibi merak edenlerde ne yazık ki yanıt alamamış haşlamadan mı peki haşlamadan çok sert olmazmı lütfen yaptım diyen arkadaşlardan yanıt gelirse seviniriiim !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haşlamadan yapılıyor, Direk kızgın yağa atıp kızartıyor, çıkardıktan sonra da sosluyorsunuz.

      Sil

Related Posts with Thumbnails