Böyle pratik tarifleri çok seviyorum. Hazırlaması pişirmesi herşeyi ile birlikte sadece 15 dakika kadar vaktinizi alacak bu tarif, misafirlerinizin ve sizin aklınızdan çıkaramayacağı bir tarif olacak. Lafı fazla uzatmadan hemen tarife geçiyorum ve hepinize güzel haftasoları diliyorum.
Malzemeler:
( küçük güveçlerde 4 porsiyon oluyor )
- 1,5 paket bitter çikolata - 125 gr ( bitter sevmeyenler sütlü çikolata da kullanabilirler )
- 110 gr tereyağ ( yaklaşık 5-6 kibrit kutusu kadar )
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
Yapılışı:
- Fırınımızı 190 dereceye ayarlayıp, ısınmasını sağlayacağız. Çünkü yapım aşaması çok kısa. Fırının öneden ısıtılmasında fayda var.
- Tereyağını derin bir kapta fokurdamadan eritiyoruz. Eridiği zaman hemen çikolataları da bu kabın içine döküp, çırpma teli ile yavaş yavaş çikolataları eritip birbirine karıştırıyoruz.
- Karışımın içine toz şekeri de ekleyip karıştırıyoruz. Bu esnada zaten el yakmayacak sıcaklığa geliyor. Eğer henüz bu sıcaklığa gelmemişse süre bekliyoruz.
- Karışımın içine tek tek yumurtaları kırıyor ve çırpma teli ile hızlıca karıştırıyoruz.
- Son olarak unu da ekleyip karıştırıyor ve karışımı 4 adet minik güvece paylaştırıyoruz.
- Sadece 10 dakika pişirip, hemen fırında çıkarıp servis yapıyoruz. Fırında fazla kalmaması lazım, yoksa içindeki akışkanlık gider ki bu da volkan kekin anlamını yitirmesi demek olur.
Afiyet olsun :)
Off acayip canım çekti!!!
YanıtlaSilSoru: Tereyağını erittikten sonra çikolataları eklemeden ocağı söndürüyoruz, değil mi? (imza: beceriksiz anne :P)
evet Başakcım, tereyağını zaten kısık ateşte eritiyoruz dediğim gibi foku fokur olmaması lazım. Sonra ocağı kapatıp çikolataları atıyoruz içine. ( senin ne becerikli olduğunu biliyorum sevgili becerikli anne :) )
YanıtlaSilÇok ince detayları var bence.Sizin gibi maharetli hanımların işi..Ellerinize sağlık.Nefis bir görüntüsü var.
YanıtlaSilyazdıklarıma dikkat edince ehrkes yapabilir, sevgiyle kalın
SilÇok iştah açıcı görünüyor. Sufle ile aynı şey mi yoksa sufle farklı bir şey mi? :) Deneyeceğim.
YanıtlaSilbasit sufle tarifi diyebiliriz buna :)
Sil