En sevdiğim tatlılardan irmik helvası. Ancak hala çözemedim bunun tane tane olanı mı yoksa yapışık olanı mı makbul? Sanki bana tane tane olanı makbul gibi geliyor ama lokantalarda vs hep yapışık geliyor? Bilen varsa bir zahmet bana yardımcı olsun bu konuda..
Gelelim tarife:
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı süt
100 gr tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık - veya ceviz
Çikolata sosu için:
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı nişasta
Teflon tavaya tereyağ ve sıvıyağı alın. Yağ eridikten sonra içine fıstık ( ceviz ) ve irmiği dökün. Hafif ateşte irmiği kavururken, diğer bir tencerede de şekeri ve sütü kaynatıp şerbet hzırlayın. İrmikler altın sarısı gibi kavrullduğu an, kaynayan sütü içine dökün. Biraz da böyle sütü çekmesi için karıştırın. Kıvama gelince ağzını kapatıp dinlendirin. Tencerenin kapağına kağıt havlu kapatırsanız daha iyi demlenecektir. Helva demlenirken, çikolata sosunun tüm malzemelerini karıştırıp pişirin. Kaynayınca 30-40 saniye bekleyip ateşten alın. Helvayı karıştırın, istediğiniz bir kalıba alıp ters çevirip hazırlayın. Üzerine de sıcakken çikolata sosunu döküp afiyetle yeyin..
hayıııııır
YanıtlaSil