Konya'ya has arabaşı çorbası yapmayı planlarken, vazgeçtim ve bu çorbayı yapmaya karar verdim. Tadı güzel oldu, biraz ondan biraz bundan birşeyler yaptım ve şükür beğenildi. Tavsiye edebileceğim bir çorba..
Malzemeler:
3 adet tavuk göğüs
250 gr kültür mantarı
Şehriye
3 yemek kaşığı un
yarım yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz ve su
Öncelikle göğüs etlerini haşlayın. Haşlama işlemi bittikten sonra ister tavukları küp küp doğrayın, isterseniz elinizle didikleyin. Ardından tereyağını tencereye alın. Eridiği zaman sıvıyağı da koyun, unu koyun ve kavurun. Tel şehriyeleri de koyun, birlikte kavurun. Küp küp doğradığınız mantarları da ilave edin. Onlar da kavrulduktan sonra salçayı ve tavukları da ilave edip çok az daha kavurun. Haşladığınız tavuklardan elde ettiğiniz tavuk suyunu ilave edip çırpma teli ile karıştırın ki topaklanmasın. Suyu yterli değilse biraz da kaynar su ilave edin, tuzunu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder