Buzluktan köftelerimi çıkardıktan sonra ani bir karar ile yufka mantısı yapmaya karar verdim. Tariflere birebir hiçbir zaman uyamadığım için bu tarif de bana özel oldu. Yufka mantısının içine kıymalı harç yerine köfte koyup pişirdim, lezzeti de iyi oldu şükür.. Hemen tarife geçeyim:
Malzemeler:
Yufka ( İnce böreklik yufka kullandım )
Köfte ( 1 bardak kadar )
2 su bardağı yoğurt
2 kaşık salça
2 kaşık tereyağ
4 kaşık sıvıyağ
2 diş sarımsak
maydonoz
Kullandığım yufkanın inceliğini fotoğrafta görebilirsiniz. İnce böreklik yufka diye satılıyor ama baklavalık yufkadan hiçbir farkı yok diyebilirim. İnce yufka kullanmak güzel olsa da kullanması baya zor oluyor, yırtılmaması için çok özen göstermek gerekiyor. Yufkaların arasına sıvıyağ sürüp 3 yufkayı üst üste koyun. Normal yufka kullanacaksanız tek kat yufka için aynı işlemi uygulayın.
Bu şekilde hazırladığınız yufkanın bir erinden tüm uzunluğu boyunca köfteyi ince bir sıra halinde yerleştirin ve rula şeklinde sarın. 3 cm uzunluğunda kesip dikey olarak pişireceğiniz tepsiye sıralayın.
Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin. Çok çabuk pişiyor, 180 derece fırında pişirmenizi öneririm.
Pişen yufka mantılarını servis tabağına alın, üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt, salça ve tereyağ ekleyin. En son ince kıyılmış maydonoz da ekledikten sonra servise hazır, afiyet olsun...
Ben bir tabaka alabilirmiyim lütfen çok güzel görünüyor .Ellerine sağlık
YanıtlaSilSağol Fatmacım, dene ama gerçekten güzel oluyor
YanıtlaSiloooh sabah sabah. eline sağlık sevgili arkadaşım. emeğine sağlık nefis gerçekten
YanıtlaSilsağlıklı mutfak
YanıtlaSilHilalcim sağol canım , sevgiler
Canım bende denemiştim ama senin yufkan, baklavalık cinsi yufkamı acaba..
YanıtlaSilHarika görünüyor pişmiş hali..ellerin dert görmesin ,sevgiler
Immh nefis olmuş valla canım çekti sabah sabah, off olsada yesemm:D
YanıtlaSilCanım en güzelini yapmışsın kendi tarzını yaratmışsın, bende tariflere takılmam hiçbir zaman:)
Ellerine, emeklerine ve yaratıcı zevkine sağlık;)
Rummacım evet, ince böreklik yufka diye satılıyor ama baklavalıkile aynı incelikte
YanıtlaSilBenhurum
çok teşekkürler güzel yorumun için, kendine ait tatlar ortaya çıkarmak çok daha güzel bence de.. sevgiler
Hilalciğim ellerine sağlık mantıyı tarifsiz çok seviyorum.Çok nefis görünüyor.Çok sevgiler.
YanıtlaSilMinecim kesinlikle ben de çok seviyorum canım, sevgiler
YanıtlaSilya her sabah senin bloguna uğradığımda ağzım sulanıyor. Eve gidince mutlaka yapmalıyım diyerek gidiyorum. Çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilyetenek sizin
YanıtlaSilbeğenmene sevindim doğrusu, ben de senin el işlerine bayılıyorum sevgiler canım
Ay ağzımın suyu aktı yaa elinize sağlık
YanıtlaSilŞekerim şincik yemeğe gittim bide ne göreyim kapuska var. Vazgeçtim yemekten geldim odama bir tost istedim. Tostu beklerken de blogger da dolaşayım dedim.İlk açtığım blog senin ki ve karşılaştığım manzaraya bak. Haksızlık buuuu :)
YanıtlaSilEllerine sağlık süper ötesi görünüyor ve ben çook açım :) sevgiler...
ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilyaaa inanılmaz gözüküyooo yenmezmi ondan doya doya elllerınıze saglık...
YanıtlaSilyaaa inanılmaz gözüküyooo yenmezmi ondan doya doya elllerınıze saglık...
YanıtlaSilyemede yanında yat misali ellerine sağlık selamlar
YanıtlaSilFüsun
YanıtlaSilgüzel yorumun için çok teşekkürler
Bucanni
ah be canım, kusuruma bakma walla, keşke sana da gönderme imkanım olabilseydi hemen şu an. ışınlanma ne zaman bulunacak yaa:)) şaka bir yana güzel yorumun için çok teşekkürler
Filiz
çok teşekkür ederim
Evra ile
çok teşekkürler
Dilek Hanım
çok teşekkür ediyorum
Fena fikir değil,geçen gn bende senin gibi uyanıklık yapıp lazanya'yı mantı yaptım:)))sen diye hitabettiğimi farkettim, ama silmek ihtiyacı hissetmedim:)))isterseniz siz derim bir daha'ki sefere...sütl tatlı etkinliğime katılırsanız çok sevinirim...
YanıtlaSilhilalcim ellerine sağlıkk.. sosyete mantısı falan da diyorlar ama ben bu adı daha çok beğendimm nefis görünüyor canımm emeklerine sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis olmuş..
YanıtlaSilsevgiler
sevgili Esra sen demen bilakis hoşuma gider. bu arada etkinliğinize katılmayı isterim hemen adresine geliyorum
YanıtlaSilKalpkurabiye
YanıtlaSilkendimce bir isim buldum işte, beğenmene sevindim:) sevgiler
çok teşekkürler Sevil, sevgiler
YanıtlaSilSelam Hilal, Blogunu gezdim çok beğendim maaşallah çok beceriklisin ellerine sağlık nasıl canım çekti ahh ah :)
YanıtlaSilHilal, sen ne yapmışsın böyle :=)
YanıtlaSilEllerine sağlık..
hilalcim mantı harika görünüyor.acaba normal yufkaylada aynı tat olabilirmi denemek lazım .
YanıtlaSilsevgiler aeo
Chidos
YanıtlaSilçok teşekkürler, ben de senin bloğunu gerçekten beğenerek ve ilgiyle izliyorum sevgiler
Gücübe
çok teşekkürler Güneş, sevgiler canım
Aysesueda, bence normal yufka ile de çok güzel olur. sevgiler canım
YanıtlaSil