Etli dolmalarla pek aram olmasa da, zeytinyağlılarla aram çok iyidir:) Limonlu limonlu, hele de 5 çaylarında nasıl güzel gider öyle değil mi? Çok severim. Kırmızı bibere ise bayılırım. Yazın bol bol alıp, mangalda közleyip buzluğa atıyorum, çok seviyorum. Özellikle peynirle çok güzel gidiyor :)
Daha önce sizlerle zeytinyağlı yaprak sarması ve zeytinyağlı biber ve kabakçiçeği dolmasını paylaşmıştım sizlerle. Bu kez sadece kırmızı biberden yaptım. Tarifi ise Aslıhan'ın öve öve bitiremediği zevgili Zeynep Ablamız'ın dolma tarifinden yaptım. Zeynep ablamız Antep'li ve harika yemekler yapıyor. Aslıhan Antep'e gittiğinde tanışmışlardı. Bloğunu mutlaka ziyaret edin, çok marifetli bir insan. Çok da tatlı dilli sağolsun.
Gelelim tarifimize...
Malzemeler:
- 10 - 12 adet kırmızı biber
- 3 bardak pirinç
- 1yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet kurusoğan
- 7 - 8 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı limon tuzu ( yarım çay bardağı sıcak suda eriterek )
- Zeytinyağı
- Tuz
- Yarım bardak su
Yapılışı:
- Pirinci sıcak suda yaklaşık 1 saat bekletin.
- Biberlerin kafa kızmını kesin ve içini çıkarın.
- Tencereye yağı ve ince ince doğranan soğanları alıp kavurun.
- Soğanlar pembeleşince pirinçlerin suyunu süzüp onları da ekleyin ve kavurun.
- Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.
- İçine yarm bardak su ekleyin, pirinçler suyu ekleyince altını kapatın.
- Hazırlanan içi büyükçe bir karıştırma kabına alın.
- İçine karabiber, sarımsak, limon tuzu ve tuzu ekleyin.
- Dolmaları, iç ılıyınca doldurun ve tenreceye dizin.
- Çok az bir suyun içinde salça ezin ve her bir dolmanın içine bu sostan biraz dökün.
- Çok kısık ateşte pişirin, 2 saate yakın zaman alıyor pişmesi. Sabırlı olun sonunda yemesi harika oluyor :)
Mmmm bayılırım :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık
YanıtlaSilbende çok severim her çeşidini çok severim.
Aklıma soktun şimdi yarın pazarım var canımda istedi alıp yapayım. Ellerine sağlık
YanıtlaSilen sevdiğim yemek çeşidi diyebilirm
YanıtlaSilenfes görünüyor ellerine sağlık ,bizde çok seviyoruz bu dolmayı,ben pirinci ıslamıyordum iyi fikir
YanıtlaSilsevgiler
Çok lezzetli görünüyorlar,elinize sağlık!
YanıtlaSil