Cumartesi günü bir dergi karıştırırken, Hint yemekleri ile ilgili sayfa eşimin dikkatini çekmiş. Hint yemekleri deneyelim mi dedi, cazip geldi bu fikir bana. Hiçbir yemek bilmesem de Hint mutfağına ait, baharatı çok kullandıklarını bildiğimden, damak tadımıza uygun yemekler bulacağımızdan emindim. Hemen google efendiye sorduk:) Sağolsun bize birsürü seçenek sundu. İçlerinden "Kalküta Usulü Tavuk"ta karar kıldık. Bir de harika bir pilav yaptık ama onu daha sonra payaşacağım sizlerle. Herneyse, sonuç nasıl derseniz, "Keçinin yemediği ot başında bitermiş" sözünü söyleye söyleye bilmediği hiçbirşeyi yemek istemeyen babam bile ses çıkarmadan yedi. Yani ayıp olmasın diye yemediğini sanmıyorum, böyle bir durumda çıkarır peynir zeytini, onları yer daha iyi :D Tavuk kesinlikle pamuk gibiydi ve lezzeti de hakikaten çok güzeldi.
Bu arada, Hint yemeklerinden sonra sırada Kore yemekleri var:) Özellikle Kimbap denemeyi çok istiyorum, tabiki bizim usül kimbap olacak. Yani yosun yerine asma yaprağı kullanacağım. Şu sıralar çokça Kore filmi izlememden gerek olsa, pek merak saldım Kore yemeklerine de :)
Malzemeler:
4 parça göğüs eti
1/4 su bardağı yoğurt
3 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı biber
3 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı tereyağ
1/2 çay kaşığı tuz
1 adet ortaboy kuru soğan *
* Aslında orjinal tarifte yeşil soğan vardı ancak ben mevsimi olmadığından kuru soğan ile yapmayı tercih ettim.
Yapılışı:
- Tavuk etlerini ortadan ikiye dölüp biraz incelmelerini sağlayın. Herbir parça avuç içi kadar olsa, ideal oluyor.
- Hazırladığınız tavukların birkaç yerine bıçak batırıp genişçe bir kaba alın.
- Küçük br kasede yoğurt, sarımsağın 2/3'ü, biberi ve limon suyunun yarısını karıştırın.
- Bu karışımı tavukların olduğu kaba döküp, bir güzel karıştırın ki tüm tavuklar soslansın. Bu şekilde 4 saat kadar bekletin.
- Bir tencereye tereyağının yarısını alın. İyice kızınca tavuk parçalarını bu yağda iyice kızartın. Her iki yüzleri de pembeleşip etler pişme noktasına gelince tuzu ekleyin.
- Ateşi iyice kızıp, tavuklar yumuşayıncaya kadar tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
- Tencerenin kapağını açıp, sos yarısını çekene akdar pişirmeye devam edin.
- Bu aradaküçük bir tavada kalan tereyağı eritin. İçine kalan sarımsağı ekleyip 30 sn kadar pişirin.
- Arsından ince ince doğradığınız soğanları da ekleyin.
- Soğanların diriliği gidene akdar karıştırarak kızartın.
- Tenceredeki tavukların üzerine bu sosu ve kalan limonu ekleyin ve tencerede çok az sos kalana kadar pişirmeye devam edin.
Afiyetle...
BAYAĞI EMEKLİ BİR TAT OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK AFİYET OLSUN:D
YanıtlaSilgerçekten çok lezzetliydi, bu uğraşıya değer doğrusu
Silbaşlıkta hint usulü deyince yüzümü buruşturdum, itiraf edeyim :)ama tarif hoşuma gitti.hemen denemek istiyorum. paylaşım için teşekkürler. sevgiler...
YanıtlaSilöngargıyı bir kenara bırakarak denemeli kesinlikle. ben ve hatta biz hepimiz çok beğendik
SilEline sağlık afiyet şeker, sağlık-sıhhat olsun inşallah ama bi tavsiye, yeşil soğan kavrulduğunda tavuğa inanılmaz lezzet katar :)
YanıtlaSilhakkaten mi, bunu bilmiyordum mutlaka aklımda tutacağım. Çok teşekkürler bu güzel bilgi için
Silsevgiler