Çocukların doğumgünlerinde yaptığım pasta börekleri paylaşacağımdan bahsetmiştim. Bu kurabiyeyi ilk kez doğumgünü için denedim. Tek kelimeyle söylemek gerekirse, top 10 kurabiye listemde ilk 2'yi zorluyor... Sadece nişastalı, ağızda dağılıp gidiyor ve enefs bir tat bırakıyor. Üzerindeki çikolata zaten efsane. Bir de çıtır çıtır corn flakes olunsa, mis mis misss...
Lafı fazlaa uzatmadan, haftasonu gelecek misafirlerime de aynı kurabiyeyi yapacağımı bildirip, hemen tarife geçiyorum:
Malzemeler:
3 yumurta
250 gr katıyağ
700 gr nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 kabartma tozu
Üzeri için:
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kutu peripella ( fındık kreması )
1,5 bardak corn flakes ( Bim'in sadec mısır gevreğini kullanıyorum ben )
Yapılışı:
- Tereyağ oda sıcaklığına geldikten sonra tüm malzemeleri güzelce yoğurup hamuru hazırlayın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
- Önceden ısıtılmış 160-180 derece fırında pişirin ( üzeri kızarmayacak şekilde ).
- Kurabiyeler bir tarafta soğurken, biğer yandan sıvıyağı ve peripellanın yarıdan biraz fazlasını bir tavaya alın ve çok çok kısık ateşte ısıtıp eritin.
- Eriyen peripellaya kurabiyelerin üst yüzeyini batırıp, hemen soğumadan orn flakes'e batırın.
- Afiyetle...
Aklınızda bulunsun, kurabiyeyi yapıp buzlukta bekletebilirsiniz. Sonrasında misafiriniz geleceğinde çıkarıp çikolataya ve corn flakes'e batırıp servis yapabilirsiniz.
ooo görüntü muhteşem...
YanıtlaSildenemezsek ayıp olur :))
canım ellerine sağlık...
deneyin, vazgeçemeyeceksiniz :)
Silsevgiler
çok tatlı olmuşlar :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
Silsevgiler
Geçenlerde ablamla konuşmamda anlatmıştı. Bir yerde yemiş harika olmuş diye. Burada da tarifi var. Eh denemeli sanki. :)
YanıtlaSilEline sağlık.
zamanı gelmiş sanki :)
Silşimdiden afiyet olsun
sevgiler
benim kızlarda beğenecektir eminim, tarifi not aldım canım ilk fırsatta deneyeceğim inşallah
YanıtlaSil