Bayat ekmekler ne oluyor acaba evlerimizde? Artık hepimiz taze ekmek arar olduk, bayatlar gözden düştü:( Fazlasıyla bulup acaba nimeti çar-çur mu ediyoruz diye bazen düşünmüyor değilim.. Konya'nın meşhur lezeetlerinden tirit yapabilirsiniz mesela. Veya balık ekmek:) yani yumurtalı ekmek kızartması.. Yahut bu tarifini vereceğim pratik kahvaltılık ile de değerlendirebilirsiniz. Sadece kahvaltılık olarak da düşünmeyin, daha küçük dilimlenmiş ekmeklere yaparsanız 5 çayınızda da harika bir tat olacak sizler için..
Malzemeler:
Bayatlamış ekmek
1 adet yumurta
1/4 demey maydonoz
1 adet domates
1,5 tatlı kaşığı salça
2 biber
200 gr peynir
üzeri için:
kaşar ve tereyağ
ekmeklerinizi istediğiniz büyüklükte dilimleyin. yukarıdaki malzemelerin hepsini bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Peynirleri rende ile veya kaşık ile ezin. karışımı hazırladıktan sonra ekmeklerin üzerine sürün ve fırına verin. 180 derece fırında 5 dakika yeterli. veya ızgarada da yapabilirsiniz. ekmekler piştikten sonra üzerine kaşar peyniri ve biraz tereyağ koyun. ben sadece erimelerini bekledim. isteseniz biraz daha bekletip kaşararın üzerlerini kızartabilirsiniz. Afiyet olsun...
biz bunu genelde sabah kahvaltısı için yapıyoruz vee çok ta seviliyor...
YanıtlaSilolumsuz yanı çok ekmek tüketiliyor bu şekilde...
Çok güzel bir değerlendirme Hilal.bende böyle değerlendiriyorum ekmeklerimi.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım elleRine sağlık..Harika olmuş.Sevgiler bıraktım.
YanıtlaSilama böylede çok ekmek yiyoruuuuzzzzz
YanıtlaSilbende genelde bu şekilde yaparım çıtır ekmeğin tadına doyulmuyorki
ellerine sağlık canım
Çocukken annemin genelde her pazar yaptığı ve bayıla bayıla yediğimiz ekmekler. Eline sağlık.
YanıtlaSil