En severek yediğim şey şu sıralar yoğurt. Havaların da ısınmasıyla da yoğurt sanırım vazgeçilmez bir besin olacak. Sıcak havalarda en sevdiğim içecek ayrandır çünkü.
Daha önce evde farklı yöntemlerle yaptığım yoğurtlarımı paylaşmıştım sizlerle. Bu da bir ilk oldu ve yoğurdu kremalı olarak denedim. İnternette bir yerde okumuştum bir süre önce. Hazır evde de krema varken bir deneyim dedim. Kıvam bakımından diğer yoğurtlarım gibiydi, güzeldi. Tadı ise böyle yoğurt ve krema arası, daha - nasıl anlatsam - soft olmuş. Anlatmaya çalıştım ama başaramadım galiba:)
Neyse, şimdi tarife geçiyorum:
Malzemeler:
3 lt süt
1 kutu krema - 200 ml
1 su bardağı kadar yoğurt - ben dost yoğurt tercih ediyorum
1 tatlı kaşığı şeker - kıvamı daha sert oluyor, su gibi olmasını engelliyor
Yapılışı:
- Öncelikle yoğurdu, çok az süt ile ezin.
- Sütü ılık olacak şekilde ısıtın. Sıcak da soğuk da olmamalı
- ezdiğiniz yoğurdu, kremayı ve şekeri ilave edip iyice karıştırın.
- Yoğurt yapacağınız kaba bu karışımı dökün ve üzerine bir kapak örtün. Ancak bu kapak tam olarak örtülmemeli. Mesela kapağı yan olarak koyun. Sadece yoğurdu saracağımız bezin içine girmemesi için kapak örtüyoruz. Tam olarak kapatırsanız yoğurt ekşir.
- Kalınca bir beze yoğurt kabını sarın. Isısını muhafaza edip mayalanması için 5 saat kadar bekletin.
- 5 saatin sonunda bezi açın ama yoğurdu hiç hareket ettirmeyin. Yoğrdun ilk ısısı çıkıp soğuyunca sarsmadan buzdolabına kaldırın.
- Ertesi gün afiyetle yiyebilirsiniz:)
Selamlar.
YanıtlaSilSanırım tarifte belirttiğin, 3lt süt olacak.
Havaların ısınmasıyla herkeste bir yoğurt bayramı var anlaşılan. Ben de daha dün aynı konuyu işledim http://mahzunprenses.blogspot.com/2012/06/evde-yogurt-ve-peynir-yapimi.html
selamlar
Mahzun Prenses;
YanıtlaSilçok teşekkür ediyorum.
sevgiler
ilk firsata denemeliyim
YanıtlaSilFirkiniz e saglik
yogurt tarifin icin sagol. cok degisikmis. deneyecegim. eline saglik
YanıtlaSilCanim ellerine emeklerine saglik.
YanıtlaSil