Bir haftayı daha bitirdik, artık kış geliyor yavaş yavaş... Havalar soğumaya başladı önce. Şimdi son bir kez daha yüzünü gösterdi güneş bizlere. Pastırma sıcakları dedikleri bu olsa gerek. Son sıcakları yaşıyoruz artık. O nedenle değerlendirmek lazım bu günleri. Güneşin yüzünü uzun süre göremiyoruz malum kış gelince. Hoş ben bahar insanıyım:) İlkbahar - sonbahar, ne güzel mevsimler...
Bugün sizlerle peynirli kek tarifini paylaşacağım. İlk yediğimde sanırım 12 - 13 yaşlarındaydım. Canım arkadaşım Ruhsar'la o senelerde tanışmıştık. Bir gün piknikte, annesinin yaptığı misler gibi peynirli keki yemiş, hayran kalmıştım. Hani kek deyince insanın aklına hep tatlı delir. Nasıl da güzeldi ama. O gün bugündür hiç unutmam o kekin tadını. Dereotunun muhteşem kokusuyla...Bu arada, haftaya Ruhsar evleniyor, buradan da mutluluklar dileyeyim arkadaşıma. Aramıza yollar girse de yıllarca hiç bırakmadık birbirimizi ya, şimdi Amerika'ya gidecek... Allah'ın izniyle yine görüşeceğiz, sıklığı azalsa da...
Gelelim tarifimize.
Malzemeler:
2 yumurta
1 bardak sıvıyağ
1 bardak yoğurt
1 paket kabartma tozu
1/2 bardak lor peyniri
1 bardak beyaz peynir
Dereotu
Tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı:
- Yoğurt, yumurta ve sıvıyağı bir karıştırma kabında karıştırın.
- İçine dereotu ve peynirleri de ekleyerek bir kaşıkla karıştırın.
- Son olarak un, tuz ve kabartma tozunu da ekleyin ve karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökerek 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun :)
Hatırlatma:
Görmeyenler için, hala çekilişe katılma şansınız var. Hediyelerim işte burada...
Hayırlı Günler, Ellerinize sağlık, Çok sağlıklı ve iştah açıcı bizde çok sık yaparız..
YanıtlaSilSaygılar..
Hep denemek isterim ama hiç elim gitmez. Güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilEllerinize saglik afiyetler olsun bol peynirli cayin yaninda nefis bir kek tarifi
YanıtlaSilÇok severim tuzlu kekleri.Elinize sağlık.
YanıtlaSil