Benim şiirlerim çay kokar.
Düşlerimde sade sen.
Demlikte nefesin.
Bardakta gamzen...
Cemal Süreya
Çay deyince, yanında kurabiye olmadan olmaz ne dersiniz :)
Misafirlerimden her zaman geçer not alan bir kurabiye paylaşmak istiyorum bugün sizlerle.
Atom kurabiye deniyor ama ben incirli kurabiye diyorum. Oldum olası böyle "iddialı" şeyleri sevmem. O nedenle ben incirli kurabiye diyorum ama içinde incir, ceviz, kayısı, elma ne ararsanız var. Haydi şimdi geçelim tarifimize:
Malzemeler:
- 200 gr tereyağ
- 1+1/4 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un ( Yaklaşık 4 su bardağı kadar alıyor )
- Açarken kullanmak için mısır nişastası ( yoksa buğday da kullanabilirsiniz )
İç malzemesi:
- 6 adet incir ( kuru veya taze farketmez )
- 6 adet kayısı ( kuru veya taze farketmez )
- 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 1 adet rendelenmiş elma ( suyunu sıkarak koyunuz )
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz ( iri dövülmüş )
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ile unu güzelce yoğurun.
- Diğer tüm malzemeleri de buna ekleyerek hamuru güzelce yoğurun. Üzerini örtüp beklemeye alın ve iç malzemeyi hazırlamaya başlayın.
- İç malzemenin tamanını bir bıçak ile küçük küçük doğrayın. Eğer kurutulmuş meyve kullanıyorsanız bunları sıcak suda biraz bekletip yumuşamalarını sağlayabilirsiniz. Böylece kolayca doğranacaktır.
- İç malzeme hazır olunca hamuru nişasta serpilmiş tezgahta bir oklava yardımıyla açın.
- Yuvarlak açtığınız hamuru 8 eşit parçaya bölüp uç kısımlarına iç harcını koyup sarın. Veya yuvarlak yapmak isterseniz bir çay bardağı yardımıyla kesip içini koyun.
- 180 derece fırında, hafif pembeleşene kadar pişirin. Çok fazla pişirmemeye özen gösterin, sertleşmesin.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder