Koşturmacalı günlerden biri daha. Bu haftaya koşturarak girdik bakalım sonu nasıl gelecek:) Malum nasıl başlarsa öyle gider derler ya:) Neyse koşturmak sorun değil de koştururken ayağa takılanlar, hızı azaltanlar olmasa.. Şimdi diyeceksiniz ne diyor ne anlatıyor bu. Sabahtan beri bir başvuru üzerine çalışıyorum ve Elektronikten her zaman korkarım zaten, sistem hata vere vere beni deli etti. Ama şükür azmin elinden birşey kurtulmazmış Allah'ın izniyle:) Şimdi gelelim tarifimize. Bu tatlıyı sevgili kardeşime göndereyim, onun en sevdiği tatlılardandır etimek tatlısı. İrmiklisi de benim icadım oluverdi:) Bu resimdeki irmiklisi ama irmiksiz olanının da tarifini vereceğim..
Malzemeler:
10 adet etimek
Şerbeti İçin:
1,5 bardak su
0,75 bardak şeker
Muhallebisi İçin: İRMİKLİ
1 lt süt
2 kaşık un
6 kaşık irmik
0,75 bardak şeker
Muhallebisi İçin: İRMİKSİZ
1 lt süt
2 kaşık nişasta
2 kaşık un
1 adet damla sakızı
1 yumurta sarısı
0,75 bardak şeker
Şerbeti hazırlayıp borcama dizdiğiniz etimeklerin üstüne dökün. Diğer taraftan, her iki muhallebi için de sütü ocağa koyun. İrmikli için içine irmiği de koyarak kaynamasını bkleyin. Süt kaynayınca muhallebi malzemelerini bir kapta karıştırıp yavaş yaval kaynayan süte döküp çırpma teli ile karıştırın. İrmikli olanı kıvamını alınca tatlının üstüne dökün. İrmiksiz olanı da ocaktan alıp 2-3 dk mikserle çırpıp etimeklerin üstüne dökün. Soğuyunca üzerine hindistan cevizi serpin ve afiyetle yeyin :)
irmikli etimek tatlın harika örünüyor llerine sağlık
YanıtlaSilHİLALCİM ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR...ELLERİNE SAĞLIK CANIM....
YanıtlaSilçok lezizzzzzzz
YanıtlaSilİrmik ve etimek çok hoş uymuş bence lezzetli olmuştur ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler. Artık bende sizin izleyicinizim Sizide bloguma beklerim.
Sevgiler...
çok güzel gözüküyor hemen denemeliyim
YanıtlaSilEllerine saglik,irmikli tatlilari severim...
YanıtlaSilMmmhh harika olmuş, ellerinize sağlık...
YanıtlaSil