Ne zamandır aklımda olan, denemek istediğim bir tarifti. Çok çok sevdiğim bir tatlıdır bu. Her daim dondurucumda bekleyen ince böreklik yufkalarım ile yaptım:) Evet yanlış duymadınız, ince, preslenmiş böreklik yufka ile.. Zaten ince böreklik yufka ile baklava yufkasının ne farkı var hiç anlamış değilim. Her ikisi de tül gibi ince.. Tatlı gerçekten güzel oldu ancak bundan sonra çok daha kalın sarmayı planlıyorum, daha dolgun olsun diye. Şimdi geçelim tarifimize:
Malzemeler:
1 su bardağı dövülmüş antep fıstığı
yarım bardak eritilmiş tereyağ
İnce yufka ( 2 yaprak )
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1-2 damla limon
Her yufkaya fırça yardımı ile tereyağ sürün. Ben hazır kesilmiş böreklik yufkalardan kullandım. Daha sonra yufkanın üzerine fıstık serpin ce sımsıkı sarın. Ne kadar sıkı sararsanız o kadar iyi olur.Daha sonra hazırlanan sarmaları tereyağı ile tabanı yağlanmış tepsiye dizin.
Hepsi hazırlanıp tepsiye dizildikten sonra, eritilmiş tereyağını üstlerine de sürün. Sarmaları fırına vermeden kesin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Belki daha kısa sürede de pişebilir her dakika gözlem altında tutun ki yanması kuvvetle muhtemel..
Şerbetini de hazırlayıp her ikisi de soğukken şerbeti sarmalara dökün. Afiyet olsun..
Çok merak ettim tadını doğrusu. Ama sanırım akşamı beklemem gerekecek =)
YanıtlaSilDün markette bende bu yufkalardan gördüm .Çokta severim böyle bol fıstıklı olunca eline sağlık Hilalciğim..
YanıtlaSilniye herkes tatlı yapıyo yaa:(
YanıtlaSilyiyemem anlamıyo musunuz?
nefis gözüküyo , sevgiler..
HARIKA GÖRÜNÜYOOO
YanıtlaSiltatlın harikaaaaaa ....ellerine sağlık...
YanıtlaSilHilalciğim sporada başladım ama tatlıyada hiç dayanamam ellerine saylık çokta güzel görünüyor.Sevgilerimle.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Sevgiler bıraktım.
YanıtlaSilselamun aleykum:))
YanıtlaSilne guzel gorunuyor,valla canim cekti:)Aslihan sen aksam yiyecen ne guzel,ya ben:))bari tepsinin dibinde kalaydida ondan yiyeydim:)
ellerine saglik hilal.cok guzel goruntusu.bayildim:)
oy oy tatlı yemeyen birisi için ne zor bu yorumu yazmak:(( şifa olsun
YanıtlaSilAhh Hilalcim,bizde buralarda adam gibi bir tatlı bulamıyoruz.tmamen sıvıyağla yapılmış ve hiç lezzeti olmayan tatlılar satılıyor.bir kere aldım sonra tövbe ettim...
YanıtlaSilEn iyisi evde yaptığın.Senin tatlılarda nefis görünüyor ellerine sağlık canım...
Hilalcim 3 sitenede bakdim çok güzel. Ellerine saglık. Şiir siten de güzel siiri çok seviyorum. Başarılar canım.
YanıtlaSilbaklava açmayı beceremeyenlere sanırım bir altarnatif olabilir.
YanıtlaSilçokta güzl görünüyor,ellerine sağlık
Güzel tariflerin için teşekkür ederim canım.Tekrar beklerim.Sevgiler.
YanıtlaSilgörüntü muhteşem yalnız şunu merak ettim yufkayı dondurucudan çıkarınca yırtılma sorunu olmuyormu genelde dondurucudan çıkarılan malzemeler buzu eriyince şekli bozuluyor hayırlı cumalar dilerim
YanıtlaSil*urfatutkunu
YanıtlaSilumarım beğenirsin, sevgiler
* miskokulu lezzetler
güzel yorum için teşekkür ediyorum
*Serra
umarım canını çektirmemişimdr canım
*Işıl
sağol canım
*Şehnaz
Şehnazcı mçok teşekkürler
*Sessiz kelimeler
bir dilim ye, sonra spora devam et. sıkıntı olmaz umarım canım
*Paşakızı mutfakta
çok sağol canım
*Anlayamazsın
göndereyim sana da:)) pilavdan dönenin kaşığı kırılsın:)
*susamçörekotu
canım canın çekmemiştir İnş, ne çok tatlı yemeyen varmış meğer
*Cahide
Cahidecim evde yapılanın tadı da daha güzel oluyor, hem de temizliğinden emin oluyor insan
*Mutfak dili
beğenmenize çok sevindim, sevgiler
*Yemek Yapalım
sağol canım güzel yorumun için
*Lezizce
ben de beklerim sevgiler
*Hanife
hayır canım herhangi bir yırtılma olmuyor, sadece çok hafif bir şekilde yapışmış oluyor dikkatli açarsan sorun olmaz.
Teşekkürler.Tatlı çok iştah açıçı görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
Hilalcim, tatlını çay saati etkinliginde gördüm yutkunarak koştum geldim:)ellerine sağlık canım şerbetide kıvamlı kaynatmışsın ki çok güzel görünüyor. hem pratik hem dışardakilerden daha güzel değil mi?
YanıtlaSilBen de Halal sertifikalı baklava yufkasından yapıyroum ama ben ona sarığı burma adını koydum:) uzun süre taze kalıyor.
Aslıhancım çoook şanslısın:)) ikinizide öpüyorum sevgiler.
*Bellek
YanıtlaSilçok teşekkürler güzel yorumunuz için
*Jibek
eminim senin yaptıkların da harika oluyordur, muhteşem lezzetlere imza atıyorsunsun Jibekcim. sevgiler