Tek lokmalık bu kekleri çok seviyorum.
Gerçi bardakta keki keşfettiğimden beri onun yerini hiçbir fırın keki alamaz o da ayrı:))
Hemen yapılışını anlatıyorum:
Malzemeler:
3 yumurta
1 bardak sıvıyağ
1,25 bardak şeker
1 bardak süt
1 adet kabarta tozu
1 adet vanilin
Aldığı kadar un
Klasik kek hazırlama yöntemi ile hazırlayın. Her bir kek kalıbına sadece 1,5 yemek kaşığı koydum ben. Fazla koyarsanız taşabilir ama benim kadar da az koymayın ki bu kadar az kaarmış gibi görünmesin:) Bu arada ben kağıt kalıpları doldurduktan sonra kalanını da kek kalıbında yaptım. Malzeme çok geliyor isterseniz ölçüyü yarıya, hatta 1/3e bile indirebilirsiniz. Yapacağınız ölçüye göre ayarlarsınız.
Afiyet olsun, hayırlı iftarlar...
Not: Ramazan dolayısı ile çok fazla yemek-içmek tariflerine yer vermek istemiyorum. Arşivden birkaç ekleyeceklerim var sadece.
Hilal Hanım kekler süper görünüyo..her zamanki gibi.
YanıtlaSilHilal'ciğim süper,ellerine,gönlüne sağlık! :)
YanıtlaSilCici ramazanlar diliyorum
Derya
YanıtlaSilçok teşekkürler, aslında ne zamandır aklımdasın, yapayım da karşılıklı yiyelim diyorum ama kısmet olmadı kusura bakma nolur
Cafe-pepela
YanıtlaSilçok teşekkürler canım sağolasın, hayırlı Ramazanlar
tam bir lokmalık :) nefis olmuş
YanıtlaSilsevgiler..
Yemek bir Aşk
YanıtlaSilçok teşekkürler, sevgiler
Arkadaslar.bende.yaptim.kaliminda.tasdi.neden.acaba.yaa
YanıtlaSilkalıptan taştıysa daha az koyarak deneyin. 1 yemek kaşığı kadar koysanız o bile yetecektir. yani kek hamuru kalıbın yarısından aşağıda olmalı
SilEvet.hilalcim.benim.kekim.kaliptan.hep.tasiyor.cok.uzuluyorum
YanıtlaSilçok az koyarsanız sıkıntı olacağını sanmam, sevgiyle
Silbardak su bardağımı?
YanıtlaSilistediğiniz herhangi bir bardak olabilir. kupa, fincan, su bardağı vs
YanıtlaSil