İyi bir hafta dileklerimle haftanın ilk yazısına tatlı ile başlayalım istedim. Revaniyi ilk kez denedim açıkçası. İlk seneme için ıspanaklı revani teercihi belki biraz cahil cesareti oldu ama :) Yine de iyi ki yapmışım dedim, korktuğum başıma gelmedi. Ispanağın ne kokusu ne tadı vardı tatlıda. Kesinlikle harika bir renk, hepsi bu. Bir de portakal rendesinin verdiği o muhteşem aromaya bayıldım. Bu revaniyi Gülcan'da görüp hemen not almıştım. İçindekileri kendime göre azaltıp çoğalttım, değiştirdim. İşte tarifim:
3 yumurta
1 bardak un
1 bardak irmik
1 bardak şeker
1 bardak ıspanak püresi
1 paket kabartma tozu
1 bardak ayçiçek yağı
1 portakalın kabuğunun rendesi
Şerbeti için:
4 bardak su
3 bardak şeker
5-6 damla limon
Marketten hazır paketlenmiş ıspanaklardan almıştım. 250 gr'lık olabilir ama emin değilim. İlk iş
ıspanakları çok az suda haşladım. İyice sıkarak suyundan ayırdım ve püre haline getirdim. Diğer tarafta revaninin hamurunu, kek hamuru gibi hazırladım. O an başka işlerim de olduğu için şeker ve yumurtayı blenderda yaptım. Hem de bir deneme oldu bu benim için ve artık blenderda yaparak diğer işlerime de aynı anda bakabileceğimi anlamış oldum :))
Kek hamuru haline getirince yağlanmış bir borcama karışımı döktüm ve 180 derece fırında pişirdim. Kısa sürede pişiyor. Şerbetin malzemelerini de bir tencereye alıp kaynattım, kaynarken limon suyunu da ekledim ve kısık ateşte birkaç dakika kaynattım. Hamuru soğuk, şerbeti ılıkken şerbeti döktüm ve hindistan cevizi ile servis yaptım. Afiyetle...
Hilalciğim bende ıspanağı pastada denemiştim nefis olmuştu bu da harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım....çok şık ve lezizgörünüyor doğrusu....Yakışmış revani olarak hiç denememiştim.Sık sık krep,pasta yaparım.ayrıca çiğ olarak rondodan çekerek kullanırım.haşlandığı zaman vitamini kaybediyor diye düşünerek çiğden kullanmayı tercih ediyorum.tekrar ellerine sağlık...kal güzelliklerle :)
YanıtlaSilOfff ne güzel bir görüntü, tatlı çok sevmem ama revani severim yani:)) Ellerine sağlık, ben de ıspanaklı kek yemiştim hem görüntü hem de tat olarak çok hoştu..bunu da deneyeceğim.
YanıtlaSilellerine sağlık,Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun inşaAllah....
YanıtlaSilNormalde şerbetli tatlıları sevmem ama karnım açken çok iştah açıcı görünüyorlar. şuan ağzımın suyu akıyor Hilalcim. ellerine sağlık. kandilin ve sevgililer gününü kutlu olsun
YanıtlaSilRevaniye bayılırm walla birde ıspanaklı görünce yorum yapamadan geçemedm.ellerinize sağlık...
YanıtlaSilwouvvv super gorunuyor..
YanıtlaSilıspanağın keke verdiği renge revaninin de tadına bayılırım . Bu ikisi bir arada olunca benim için sanırım vazgeçilmez olcak bu tatlı. en kısa zamanda denemek istiyorum ellerinize sağlık
YanıtlaSil